Leren hoe je moet schrijven, presenteren, adviseren en regisseren

Hoe zouden we ons werk kunnen doen, zonder communicatievaardigheden? Een belangrijk deel van het succes van adviseurs, stafmedewerkers en managers hangt af van communicatiekwaliteit. Schrijven, presenteren, adviseren en regisseren zijn gelukkig vaardigheden die je prima kunt leren. Hieronder zie je een overzicht van een aantal vaardigheidstrainingen die Vannimwegen aanbiedt.

17 december 2021

Dat doe je overigens niet uit een boekje, je doet het door de hitte van de uitvoering te voelen. Vannimwegen levert een reeks aan vaardigheidstrainingen voor haar eigen adviseurs, collega-adviseurs van Companen en Jonge Honden (We werken samen bij het opleiden van onze talenten) en voor klanten natuurlijk. Daarbij geloven we in maatwerk. Ook al is de basis hetzelfde. Een schrijftraining voor een Vannimwegenadviseur is anders dan voor een medewerker van een woningcorporatie. Een jaarverslag is anders dan een bewonersbrief. We maken daarom trainingsprogramma’s waarbij je oefent in je eigen praktijk. Met je eigen rapportages of brieven. Onze trainingen variëren van crashcourses van 2 uur tot meerdaagse programma’s. Afhankelijk van jouw ambitie en uitdaging natuurlijk.

Presenteren
Het accent in informatieoverdracht verandert van tekst naar plaatje. “Vertel me de essentie maar in een vlog of drie dia’s”, wint het van: “Stuur me maar één A4”. Ook presenteren is ‘gewoon’ een vaardigheid, je kunt het leren. Bij Vannimwegen geloven we in ‘eigenheid’, ook bij presenteren. Daarom leren wij je een stijl van presenteren te ontwikkelen die bij jouw unieke persoonlijkheid past.

Naar de training 'Presenteren'

Perscontact en woordvoering
Perscontact is een bijzondere vorm van presenteren. We laten je graag optreden in de wereld van journalist en cameraman. We leren je welke taal en welk gedrag het beste overkomt. We deden goede ervaringen op met het trainen van individuele bestuurders. Ook tweetallen en managementteams waardeerden onze aanpak. En ze doen het goed joh… in de media…

Naar de training 'Perscontact en woordvoering'

Schrijven voor de mensen die bij jullie wonen.
Graag wil ik u herinneren aan onze brief van 15 mei 2017, waarin wij u aanbieden om op kosten van de corporatie een inspectie en indien nodig herstel van uw begane grondvloer uit te laten voeren.”

Zo moet het dus niet.

Schrijven is een vaardigheid, die je vooral door ‘doen’ leert. Gelukkig is toegankelijk schrijven vaak meer afleren dan aanleren. Bij het schrijven van doelgerichte teksten, komt iets meer te pas.

We trainen al jarenlang met heel veel plezier medewerkers uit alle lagen van een woningcorporatie. Onlangs trainden we een groep medewerkers om binnen een corporatie voortaan zelf de schrijftraining te geven. En intern collega’s te stimuleren en te begeleiden bij toegankelijk schrijven. Ze zijn nu zelf schrijfcoaches. Dat is precies de gedachte bij Vannimwegen: We komen helpen, leren het je zelf doen en gaan ook weer weg. (Doet wel eens pijn hoor om na een goede samenwerking te vertrekken…)

De schrijftraining ‘toegankelijk schrijven’ maken we op maat. Benieuwd?

Naar de training 'Toegankelijk schrijven'

Adviseren
Een inhoudelijk expert is niet vanzelfsprekend een goed adviseur. Adviseren is een apart vak. Vannimwegen-adviseurs vinden dat het mooiste vak dat er is, maar niet altijd makkelijk. Ook onze meest ervaren collega’s lopen met enige regelmaat tegen een muur. We geven de training graag en volgen hem ook graag. Juist als oude rot. Telkens leren we dat mensen andere denkstijlen hebben, dat je daarop kunt leren anticiperen. Dat leer je het best door doen, delen van ervaring, oefenen en nog eens proberen. Zo bouwen we dus onze trainingen op

Naar de training 'Adviesvaardigheden'

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over.

06 55 36 18 60

ej.hopstaken@vannimwegen.nl