Jouw en jullie koers vinden, hebben en houden. Daar help ik je bij. Ik daag bestuurders uit om de belofte van hun organisatie helder en spits te formuleren. In richtinggevende strategische teksten, met een op koers gefocuste organisatie. Of ik help je met koers te vinden door in gesprek te komen met burger, klant en met andere spelers die voor jullie relevant zijn.

Op de achtergrond als slijpsteen, trekker, aanjager of projectduwer. Op de voorgrond als dagvoorzitter, woordvoerder of trainer. En als crisismanager: want als het misgaat, spring ik je bij.

Ik ben directeur van Vannimwegen en docent bij ASRE, SRM en Nestas. Schrijf blogs en af en toe een boek. Bijvoorbeeld over gesprekstechnieken in Op de koffie of communicatie bij stedelijke vernieuwing in Schaken op vier borden.

Werkzaam in: ambitieverkenning, crisiscommunicatie, reputatiemanagement, communicatiestrategie, gebiedscommunicatie, positionering & profilering, wijkbranding, stakeholdermanagement, visie en focus, organisatieontwikkeling, relatie bestuur en toezichthouder

Projecten van Erik-Jan Hopstaken
Zelfevaluatie raad van commissarissen vraagt creativiteit
Organisatie en beleid
Organisatiescan woningcorporatie
Organisatie en beleid
Hoe tevreden zijn jouw klanten?
Communicatie en participatie
Symposium 'Samen en anders' Rotterdam
Organisatie en beleid
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Erik-Jan Hopstaken
Leren hoe je moet schrijven, presenteren, adviseren en regisseren

Een belangrijk deel van het succes van adviseurs, stafmedewerkers en managers hangt af van communicatiekwaliteit. Schrijven, presenteren, adviseren, regisseren zijn gelukkig vaardigheden die je prima kunt leren.

Artikelen
Opleidingsdesign SRM-D

SRM-D maakt studenten klaar voor leidinggeven aan topadviseurs en adviseren aan eindverantwoordelijken in bedrijfsleven en overheid.

Artikelen
17 praktische tips en inspirerende praktijkvoorbeelden om zelf mee te doen.

Lees welke 17 tips we verzamelden en volg de blogs op het Vannimwegen LinkedIn-account.

Artikelen
Doe zelf eens mee in de praktijk

Op het symposium gingen we in op de vraag hoe we het ideaal van meer inclusiviteit in de praktijk brengen? Het leidde tot een levendig gesprek met hoopgevende inzichten en tips.

Artikelen
Positie en profiel voor de staf van de Rijksadviseurs

Het vraagt tijd, momentum en gelegenheid om de structuur te veranderen.

Artikelen
22 oktober symposium: doe zelf eens mee

Symposium 22 oktober waar we bestuurders en frontwerkers met elkaar in contact brengen. We onderzoeken de kloof tussen huurders en corporatie en proberen te komen tot verbetervoorstellen.

Artikelen
BEKIJK MEER LADEN EINDE