Jouw en jullie koers vinden, hebben en houden. Daar help ik je bij. Ik daag bestuurders uit om de belofte van hun organisatie helder en spits te formuleren. In richtinggevende strategische teksten, met een op koers gefocuste organisatie. Of ik help je met koers te vinden door in gesprek te komen met burger, klant en met andere spelers die voor jullie relevant zijn.

Op de achtergrond als slijpsteen, trekker, aanjager of projectduwer. Op de voorgrond als dagvoorzitter, woordvoerder of trainer. En als crisismanager: want als het misgaat, spring ik je bij.

Ik ben directeur van Vannimwegen en docent bij ASRE, SRM en Nestas. Schrijf blogs en af en toe een boek. Bijvoorbeeld over gesprekstechnieken in Op de koffie of communicatie bij stedelijke vernieuwing in Schaken op vier borden.

Werkzaam in: ambitieverkenning, crisiscommunicatie, reputatiemanagement, communicatiestrategie, gebiedscommunicatie, positionering & profilering, wijkbranding, stakeholdermanagement, visie en focus, organisatieontwikkeling, relatie bestuur en toezichthouder

Projecten van Erik-Jan Hopstaken
Organisatiescan woningcorporatie
Koers
Hoe tevreden zijn jouw klanten?
Koers
Symposium 'Samen en anders' Rotterdam
Samenwerken
Aftrap prestatieafspraken Groningen
Koers
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Erik-Jan Hopstaken
In memoriam: Frank van Nimwegen

Voor de mensen die werken in het bedrijf dat zijn naam draagt, blijft zijn geest levend.

Artikelen
Inclusieve samenleving vraagt herijken focus corporaties

Mensen die vroeger in instellingen woonden, verhuizen grotendeels naar wijken met sociale huurwoningen-interview met Christoffel Klap (Ons Doel)

Artikelen
Goede voornemens over inclusie

Kan een woningcorporatie dan volstaan met vastgoedbeheer?

Artikelen
Midterm review organisatieontwikkeling WOV

WOV checkt ‘midterm’ haar ondernemingsplan of ze nog op de juiste weg is.

Artikelen
Ondernemingsplan van onderop

Een nieuw ondernemingsplan begint dan ook in de gemeente bij de inwoners.

Artikelen
Van lijden naar leiden

Het is tijd het lijden af te schudden en weer te leiden. Begin nu en zoek in aanloop naar de verkiezingen en een nieuwe kabinetsformatie het podium.

Artikelen
BEKIJK MEER LADEN EINDE