Jouw en jullie koers vinden, hebben en houden. Daar help ik je bij. Ik daag bestuurders uit om de belofte van hun organisatie helder en spits te formuleren. In richtinggevende strategische teksten, met een op koers gefocuste organisatie. Of ik help je met koers te vinden door in gesprek te komen met burger, klant en met andere spelers die voor jullie relevant zijn.

Op de achtergrond als slijpsteen, trekker, aanjager of projectduwer. Op de voorgrond als dagvoorzitter, woordvoerder of trainer. En als crisismanager: want als het misgaat, spring ik je bij.

Ik ben directeur van Vannimwegen en docent bij ASRE, SRM en Nestas. Schrijf blogs en af en toe een boek. Bijvoorbeeld over gesprekstechnieken in Op de koffie of communicatie bij stedelijke vernieuwing in Schaken op vier borden.

Werkzaam in: ambitieverkenning, crisiscommunicatie, reputatiemanagement, communicatiestrategie, gebiedscommunicatie, positionering & profilering, wijkbranding, stakeholdermanagement, visie en focus, organisatieontwikkeling, relatie bestuur en toezichthouder

Projecten van Erik-Jan Hopstaken
Organisatiescan woningcorporatie
Koers
Hoe tevreden zijn jouw klanten?
Koers
Symposium 'Samen en anders' Rotterdam
Samenwerken
Aftrap prestatieafspraken Groningen
Koers
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Erik-Jan Hopstaken
Van lijden naar leiden

Het is tijd het lijden af te schudden en weer te leiden. Begin nu en zoek in aanloop naar de verkiezingen en een nieuwe kabinetsformatie het podium.

Artikelen
Organisatieverandering na corona: de huurder bepaalt

Gebruik deze tijd om ontwikkeling door te zetten. Versterk de zelfredzaamheid van bewoners en medewerkers, digitaliseer versneld en optimaliseer al je contactkanalen.

Artikelen
Toegankelijk schrijven en spreken (een of drie dagen)

Schrijven en spreken zijn vaardigheden die je vooral leert door 'doen'.

Trainingen
Perscontacten en woordvoering (dag)

We leren je aan te sluiten bij de wereld van de journalist.

Trainingen
Presenteren (dag)

Hoe sta je stevig voor de groep?

Trainingen
Transparantiegame 2.0 (dagdeel)

Een spel, dat zeer realistisch is én met je eigen gegevens inzicht biedt. Uiteraard begeleiden we je.

Trainingen
BEKIJK MEER LADEN EINDE