We gaan op duurzaamheids-expeditie met Baston Wonen!

In gemengde groepen werken medewerkers van Baston Wonen doelen uit het duurzaamheidsbeleid uit. Wij begeleiden hen tijdens deze leerzame reis.

Projectdetails

Opdrachtgever: Baston Wonen
Focusthema: organisatie en beleid

“Wat doen we op het thema duurzaamheid, zodat het meer leeft

binnen Baston Wonen?”

De klantvraag

Baston Wonen stelde in 2021 haar duurzaamheidsbeleid vast. Daarin staan doelen die moeten worden uitgewerkt. Bijvoorbeeld een zonnepanelenbeleid en een visie op circulair materiaalgebruik. Daarnaast is het van belang dat medewerkers duurzaamheid mee gaan nemen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Onze aanpak

Wij helpen Baston Wonen bij het uitdragen van haar duurzaamheidsbeleid en het uitwerken van drie van hun vijf doelen. Daarvoor gaan we op expeditie!

In gemengde groepen gaan collega’s aan de slag met het zonnepanelenbeleid, het bevorderen van energiezuinig gedrag bij huurders, en de onderwerpen circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. We houden daarbij de missie van Baston Wonen voor ogen: prettig en betaalbaar wonen voor de huurder.

In verschillende sessies verdiept een expeditiegroep van verschillende Bastonners zich in het doel. Bijvoorbeeld door een workshop van een expert, of met een nieuwe werkvorm. Daarmee ontwikkelen zij vaardigheden als creativiteit en leiderschap. En ze doen kennis op over verschillende duurzame onderwerpen.

Wij stelden een expeditie-aanpak voor. Spreken van een ‘expeditie’ geeft energie: er is beweging, we gaan ontdekken! Er zijn doelen, maar de route daar naartoe wordt aangepast aan de behoeften die we tijdens de reis zien.

In overleg met de expeditiegroep ontwerpen, organiseren en begeleiden wij de sessies. We komen met creatieve werkvormen en zorgen voor energie en vaart in het proces. De uitkomst maken we samen. Zo zorgen we dat duurzaamheid op een positieve manier gaat leven binnen Baston Wonen.

Het resultaat

De eerste fase van de expeditie stond in het teken van enthousiasmeren. Een uitdaging voor een belangrijk maar soms moeilijk onderwerp als duurzaamheid. Maar het lukte, zelfs via een online middag in plaats van fysiek.

Met een bloeikaart, bezorgd op hun thuiswerkplek, nodigden we medewerkers van Baston Wonen uit voor een inspiratiemiddag.

Tijdens de middag presenteerde Baston Wonen haar duurzaamheidsbeleid. Wij gaven een interactieve introductie in de expeditie en thema’s. De collega’s van Baston Wonen verrasten ons met hun energie en kennis. En er ontstond wederzijds enthousiasme: de aanmeldingen voor expeditiegroepen stroomden binnen. De eerste groep vertrekt binnenkort!

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over

06 55 36 18 60

ej.hopstaken@vannimwegen.nl