Toegankelijk schrijven

Wil je heldere teksten leren schrijven? In een taal die iedereen begrijpt? In deze training helpen wij je met theorie én oefening. Je werkt aan een logische tekstopbouw, aantrekkelijke schrijfstijl, juiste toon en foutloze spelling. Dat wat je leert, pas je direct toe op je eigen teksten.
1 januari 2024

Wie veel zakelijke teksten schrijft, herkent het vast: "Hoe schrijf ik een begrijpelijke tekst met korte, leesbare zinnen?" "Gebruik ik formele of informele woorden?" "Hoe maak ik mijn tekst aantrekkelijk om te lezen?" "Wat is de beste structuur?"

Wat leer je

In onze schrijftraining 'Toegankelijk schrijven' leer je hoe je jouw lezers helpt met een effectieve tekstopbouw, korte en toegankelijke zinnen met begrijpelijke woorden en een juiste spelling. Wat je leert, pas je direct toe op je eigen teksten. Dat kunnen brieven zijn, beleidsnota's, adviesrapporten, verslagen en artikelen.

Vooraf inventariseren we samen de belangrijkste leervragen; tijdens de training helpen we je persoonlijk met feedback op de aangeleverde tekst(en).

Na afloop heb je de kennis en basisvaardigheden om gestructureerde teksten te schrijven die begrijpelijk en aantrekkelijk leesbaar zijn.

Op maat, voor individu en groep

De training is voor individuen en groepen/teams, zowel online als live. Bespreek met ons de mogelijkheden, duur en kosten.

Interesse in deze training? Mail ons en vraag een offerte aan.

Praktische informatie

  • Aantal deelnemers per groep is maximaal tien.
  • Op maat, online of live, individueel of met het team.
  • Erik-Jan Hopstaken, Simone Bes en Elsbeth Postma geven deze training.
  • Neem contact op voor een offerte.

Simone Bes

Meer weten?

Simone vertelt je er graag meer over.

06 29 03 57 21

s.bes@vannimwegen.nl