Presenteren (dag)

Daar sta je. Goed voorbereid, gemotiveerd en geconcentreerd om je verhaal te vertellen, met overtuiging en enthousiasme.

24 mei 2020

Je weet hoe je het best tot je recht komt en hoe je je zenuwen de baas blijft. Je verhaal zit in je hoofd en je hart, en je weet het luchtig maar met verve te brengen. Je laat je niet afleiden door non-verbale signalen van de mensen tegenover je. Ook niet als dat de managers of directeuren van je eigen organisatie zijn. Je durft feedback te vragen. Je staat of zit stevig en voelt je zeker genoeg om heen en weer te lopen…


… Dát klinkt ideaal, maar hoe kom je zover?
Presenteren is koorddansen met woorden en gebaren, met je eigen emoties en die van je gesprekspartners, met de ruimte gebruiken, je lichaam en je stem. Wil je leren om steviger voor een groep te staan? Dan helpt een training presenteren.

We geven praktische handreikingen op maat, die jouw eigen stijl versterken. Voor de één is die stijl strak geordend en meer met de inhoud van het verhaal verbonden. De ander is comfortabeler met een voortdurende interactie met het publiek en een flexibele inhoud.

Na afloop van de training weet je wat jouw presentaties succesvol maakt, je presenteert met materiaal dat mensen waarderen en dat jouw verhaal adequaat ondersteunt. Je hebt je eigen stijl en weet je geprikkeld en uitgedaagd om eens wat te proberen.

Praktische informatie

Eerstvolgende trainingsdag: op aanvraag.

  • Duur: van 10.00 tot 16.30 uur.
  • Locatie: in company of bij Vannimwegen in Amsterdam (IJburg).
  • Aantal deelnemers: maximaal tien.
  • Erik-Jan Hopstaken en Elsbeth Postma geven de training.

Om een korte impressie te krijgen van de inhoud, klik op onderstaand filmpje.

Elsbeth Postma

Meer weten?

Elsbeth vertelt je er graag meer over.

06 41 56 15 54

e.postma@vannimwegen.nl