Elsbeth Postma

Elsbeth Postma

Adviseur, coach, interim-manager

Ik ben een ervaren communicatiestrateeg. Mijn expertise zit 'm in de verbinding van organisatiedoelen en de (h)erkenning daarvan door de buitenwereld. In mijn taal: de profilering en positionering van organisaties. Ik adviseer bestuurders en managers daarbij. Ik help je aan een passend profiel en werk dat uit in een effectieve communicatiestrategie. Met evenveel plezier verantwoord ik die in heldere strategische teksten als jaarverslag of ondernemingsplan.

Ik coach mensen en organisaties bij verandering. Ik ben sparringpartner, luisterend oor, vragensteller en spiegel. Ik heb een sterk ontwikkelde intuïtie, en zie en voel snel welke ontwikkeluitdagingen mensen hebben. Ik verlies me niet in details, maar hou grote ontwikkellijnen in de gaten. Ik ben veilig: je mag bij mij kwetsbaar zijn. Ik daag je liefdevol uit om het beste in jezelf boven te brengen.

Ik gaf jarenlang leiding aan communicatie- en marketingprofessionals bij grote woningcorporaties. De bestuurder was mijn natuurlijke opdrachtgever en gesprekspartner. Ik ken zijn en haar dilemma’s en uitdagingen. Ik verruilde in 2019 het leidinggeven voor advies en inhoud. Die passen mij het best en geven mij de meeste energie.

reputatiemanagement, positionering & profilering, communicatiestrategie en implementatie, organisatie van de communicatiefunctie, gebiedscommunicatie, stakeholdermanagement, persoonlijke ontwikkeling, strategische teksten, interim-management.

Projecten van Elsbeth Postma
Gebiedsvisie en communicatieplan Kuenenpleinbuurt Beverwijk
Koers
Interim communicatiestrateeg
Interim
Actieplan CO2-reductie
Koers
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Elsbeth Postma
Communicatieadviseur in de corporatiesector (leergang)

Vannimwegen ontwikkelde een leergang specifiek voor communicatieadviseurs die zich willen ontwikkelen tot (senior) communicatiestrateeg binnen de bijzondere context van een woningcorporatie.

Trainingen
Toegankelijk schrijven en spreken (een of drie dagen)

Schrijven en spreken zijn vaardigheden die je vooral leert door 'doen'.

Trainingen
Presenteren (dag)

Hoe sta je stevig voor de groep?

Trainingen
Adviesvaardigheden (dag)

Je bent goed in je vak. En je wilt leren om je vakkennis om te zetten in invloedrijke adviezen. Dan is een training adviesvaardigheden een uitstekende investering.

Trainingen
Communicatie bij projecten (dag)

Hoe ga om met bewoners en omwonenden? En hoe betrek je mensen bij je plannen en projecten?

Trainingen
Leiden en begeleiden in zware tijden

Onzekerheid leidt tot lijden.

Artikelen
BEKIJK MEER LADEN EINDE