Strategisch adviseur

Elsbeth Postma ondersteunt Mozaïek Wonen als strategisch adviseur van de bestuurder en het communicatieteam. Ze helpt bij uiteenlopende communicatievraagstukken.

Projectdetails

Opdrachtgever: Mozaïek Wonen
Focusthema: communicatie en participatie

Adviseur(s): Elsbeth Postma

“Niet overnemen maar adviseren en voordoen, zodat de organisatie het de volgende keer zelf kan.”

De klantvragen

Hoe verbinden wij ons met onze belanghebbenden? Hoe tonen we waar we voor staan? En hoe krijgen we (h)erkenning voor wat we doen? Dat zijn voor ons belangrijke en actuele vraagstukken. Onze communicatieadviseurs weten en kunnen veel zelf, maar zoeken iemand die inspireert, uitdaagt en meedenkt. Ook de bestuurder zoekt in de ontwikkeling van een nieuwe koers een gesprekspartner op bestuursniveau voor communicatie- en organisatievraagstukken. Iemand die adviseert, tegenspreekt, uitdaagt, vertrouwen geeft en helpt. Mozaïek Wonen benaderde ons met deze vragen.

Aanpak en resultaten

Elsbeth Postma nam de opdracht met veel plezier aan. Zij vertelt: “Toen mijn opdracht begon, was Mozaïek Wonen bezig met de ontwikkeling van een nieuw koersplan. Ik dacht mee over het organiseren van de betrokkenheid en de communicatie naar belanghebbenden. Ik las de allerlaatste tekst na op strategisch niveau, volledigheid en consistentie. Ook hielp ik bij het inventariseren en positioneren van relevante belanghebbenden van Mozaïek Wonen. Voor de verschillende groepen werken we plannen uit voor (de vorm en frequentie van) contact, de gesprekthema’s en de interne werkafspraken om een goede informatie-uitwisseling te waarborgen.

De nieuwe koers van Mozaïek Wonen vormt een solide basis voor de profilering. Ik hielp het communicatieteam aan een denkkader om hiermee aan de slag te gaan en naar buiten te treden. De organisatie werkt komend jaar aan de ‘cultuurvraag’: welk gedrag past bij onze kernwaarden, wat spreken we daarover af?

Ik denk regelmatig mee met zowel de bestuurder als het communicatieteam. Meestal in een persoonlijk overleg, maar ook in groepssessies. Ik toon opties en alternatieven, help, spreek tegen, schrijf mee en fungeer als vertrouwenspersoon. Deze rollen passen mij, leveren mij en mijn gesprekspartners veel energie op en worden gewaardeerd. Een hele leuke opdracht om te doen.”

Anne ter Steege, bestuurder Mozaïek Wonen:

“In de plannenmakerij voor de nieuwe koers en daarmee samenhangende nieuwe organisatie was Elsbeth een hele prettige sparringpartner. Elsbeth heeft ervaring heeft met dit soort processen, gaf tips over hoe we dit proces als organisatie samen konden oppakken. Niet door over te nemen, maar door advies te geven zodat we het de volgende keer zelf kunnen! Ik kan iedere bestuurder in een verander- of ontwikkelproces Elsbeth als sparringpartner aanbevelen.”

Elsbeth Postma

Meer weten?

Elsbeth vertelt je er graag meer over.

06 41 56 15 54
e.postma@vannimwegen.nl