Warren van Hoof

Warren van Hoof

Associé, adviseur

Verbinden en bruggen bouwen. Schakelen tussen een informele en formele benadering en bruggen slaan in een omgeving waarbij regelgeving en zakelijke belangen samenkomen met idealen, principes en persoonlijke belangen. Dat is de rode draad in mijn werk. Ik bezit een stevig pakket aan kennis en ervaring op het gebied van juridische vraagstukken, strategie, woongemeenschappen en bewonersparticipatie.

De laatste twee hebben in het bijzonder mijn interesse. Ik denk mee over de mogelijkheden van creatieve en vernieuwende vastgoedconcepten en de actieve relatie tussen bewoners en vastgoedeigenaren. Ik begeleid en adviseer bij projecten waarbij partijen betrokkenheid van bewoners anders willen organiseren.

In mijn advieswerk kijk ik als jurist vanzelfsprekend naar de wettelijke regels en daarbij behorende (on)mogelijkheden. Waar nodig ben ik een kritische, eerlijke en directe gesprekspartner. Ik verbind me aan mijn klanten en zet me graag in om hen verder te helpen als jurist, projectbegeleider, kartrekker, sparringpartner, strateeg, bemiddelaar of coach.

Werkzaam in: bewonersparticipatie, zelfbeheer, wooncoöperatie, wijkbeheer, CPO, nieuwe woonvormen, juridisch advies, strategie, visie en verantwoording.

Projecten van Warren van Hoof
Projectleiding, communicatie en participatie voor WormerWonen
Communicatie en participatie
Evaluatieonderzoek zelfbeheerproject Startblok Riekerhaven
Communicatie en participatie
Ontwikkeling beheercoöperatie Boschgaard
Communicatie en participatie
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Warren van Hoof
Wooncoöperaties als basis voor wonen en zorg

Ontdek hoe wooncoöperaties een bijdrage leveren aan wonen en zorg door het vormen van zorgzame gemeenschappen voor meerdere generaties

Artikelen
Bouwen aan thuis: een reflectie op de Staat van de corporatiesector

Waarom 'thuis' het nieuwe uitgangspunt moet zijn in de corporatiesector. Samenwerken aan meer dan alleen stenen.

Artikelen
De kracht van de wooncoöperatie

Naast kopen en huren, een derde vorm: de wooncoöperatie! Kom meer te weten over deze opkomende woonvorm en wat corporaties kunnen betekenen met de variant hierop; de beheercoöperatie.

Artikelen
De interne organisatie van een wooncoöperatie

Ongeacht de juridische vorm is de interne organisatie heel belangrijk bij de start van een wooncoöperatie.

Artikelen
Coöptatie bij woningtoewijzing en inclusiviteit

Coöptatie kan helpen om de harmonie te versterken maar werkt soms ook vriendjespolitiek in de hand. Gaan coöptatie en inclusiviteit wel samen?

Artikelen
7 factoren voor een succesvol zelfbeheerproject

Hoe krijg je een succesvol zelfbeheerproject? Uit onze ervaring met zelfbeheerprojecten beschrijven wij 7 succesfactoren voor woonconcepten met zelfbeheer.

Artikelen
BEKIJK MEER LADEN EINDE