Projectleiding, communicatie en participatie voor WormerWonen

In een naoorlogse wijk in Wormer onderzoeken we, samen met bewoners, de keuze voor renoveren of vernieuwen. We verzorgen voor WormerWonen de communicatie en participatie met bewoners.

Projectdetails

Opdrachtgever: WormerWonen
Focusthema: communicatie en participatie

"Hoe betrekken we bewoners op actieve en constructieve wijze bij de keuze tussen renoveren of vernieuwen?"

De klantvraag

WormerWonen vernieuwde al een groot deel van de Molenbuurt in Wormer. Ze staat nu voor de vraag wat te doen met het laatste gedeelte. De wijk is toe aan grondige renovatie of vernieuwing. WormerWonen vroeg Vannimwegen te helpen met de communicatie en participatie bij de aanloop naar de verdere planontwikkeling.

Onze aanpak

We formuleerden samen met WormerWonen allereerst een plan van aanpak: hoe benaderen we de vraag, wie betrekken we en op welke wijze?

Uit ervaring weten we dat bewoners vroegtijdig bevragen en betrekken altijd loont. WormerWonen deelt deze visie. In de Molenbuurt gaan we daarom, met gepaste afstand, allereerst de wijk in. We spreken de bewoners van alle 145 woningen. Zij mogen aangeven hoe ze hun woning en wijk ervaren. Ook krijgen ze de kans om te participeren: in de projectgroep en als ‘beeldbrenger’, door het geven van een inkijkje in hun leven in de woning en wijk.

De projectgroep wordt betrokken bij technische onderzoeken en praat direct mee over de verschillende opties voor de toekomst van de wijk.

Gedurende het hele traject dragen we bij aan de communicatie met bewoners, via ansichtkaarten, nieuwsbrieven en meerdere gespreksmomenten.

Warren van Hoof

Meer weten?

Warren van Hoof vertelt je er graag meer over.

06 41 69 52 85

w.van.hoof@vannimwegen.nl