Zorgen dat mensen begrijpen, omarmen en meedoen is de essentie van mijn werk als communicatieadviseur en gedragsveranderaar. Om dat te realiseren is het essentieel inzicht te krijgen in de drijfveren van mensen. Zodat je mensen kunt aanzetten tot gedragsverandering. Ik vertaal complexe plannen naar toegankelijke concepten voor verschillende groepen. En ik verzin de stappen die nodig zijn om mensen tot een andere mening of ander gedrag te bewegen. Communicatiestrategie, de organisatie van communicatie, de organisatie zelf, legitimatie en participatie zijn mijn werkveld. Ik pak aan, pak door, maar sta ook stil om te onderzoeken.

Ik ben kritisch gesprekspartner voor verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie. Goed in staat contacten te leggen en te onderhouden. Ik ben integer, sociaal, nieuwsgierig en heb oprechte aandacht voor en interesse in de medemens en zijn/haar omgeving. Een strategisch denkende doener, die ook veel producties, waaronder jaarstukken, schrijft.

Werkzaam in: gedragsverandering,communicatiestrategie, communicatie uitvoering, burgerinitiatieven, training toegankelijk schrijven, positionering & profilering, gebiedscommunicatie, cultuur

Projecten van Simone Bes
Simone Bes: interim communicatieadviseur bij Woonzorg Nederland
Interim
Harmonisch groeien
Organisatie en beleid
Communicatie-ondersteuning DUWO overstap (nieuw) administratiesysteem
Communicatie en participatie
Ondersteuning Huurders Vereniging Vreewijk en Bewoners Organisatie Vreewijk
Communicatie en participatie
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Simone Bes
Ik begrijp jou

We spraken duizenden huurders thuis. En hoorden aan wat mensen niet weten, begrepen en kunnen. Daarom helpen we jullie graag om begrijpelijk te schrijven.

Artikelen
Toegankelijk schrijven

Leer een goede zakelijke tekst schrijven, met een logische opbouw en begrijpelijke woorden.

Opleiding
Rijswijk Wonen aan de slag in Te Werve Oost

Te Werve Oost wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd. Een interview met Joost Slager, sociaal projectleider bij Rijswijk Wonen.

Artikelen
Gedragsverandering en nudging

De mens is niet zo rationeel als wij denken. We doen dingen, vertonen gedrag, vanuit gewoontes en onbewust. Hoe veranderen we gedrag?

Artikelen
Ondersteuning bij toegankelijke en transparante jaarstukken

Goed gestructureerde en toegankelijke jaarstukken waarin beschreven staat welke doelen behaald zijn.

Artikelen
Communicatie rondom renovatie in tijden van corona

Creatieve en alternatieve manieren om bewoners te bereiken rondom renovatie en verduurzamingsmaatregelen.

Artikelen
BEKIJK MEER LADEN EINDE