22 oktober symposium: doe zelf eens mee

Inclusiviteit en verduurzamen staan op de agenda van iedere woningcorporatiebestuurder. Ondertussen horen we van mensen aan het front, dat ze onvoldoende ruimte en steun ervaren van hun organisatie. Bewoners die we spreken tijdens huisbezoeken verzuchten: “ze begrijpen ons niet”.

28 september 2021

Wat gaat er toch mis?
In ons boek ‘Doe zelf eens mee’, beschrijven we de kloof die mensen ervaren: Hoe kun je van mensen vragen om met jou mee te doen (participatie), als ze niet ervaren dat jij met hun meedoet?

Op 22 oktober organiseren we ’s middags een studiebijeenkomst waarbij we bestuurders en frontwerkers met elkaar in contact brengen. We onderzoeken waar het schort en proberen te komen tot verbetervoorstellen.

In het programma getuigen Anne Wilbers (bestuurder Stadgenoot) en Eric de Ceuster (bestuurder Woongoed Middelburg) van hun inspanningen en ervaringen. Rebecca Loos (Tiwos) en Martin Postma (Quawonen) delen hun ervaringen uit de frontlinie. De zaal praat mee.


Aanmelden
De bijeenkomst belooft inzichten om direct na de herfstvakantie mee aan de slag te gaan. Ben je bestuurder, manager of werk je aan het front in wijken en buurten? Meld je aan op info@vannimwegen.nl en verken met ons wat we kunnen doen. Om de kosten hoef je het niet te laten, we vragen een bijdrage in de kosten van € 75,-. De bijeenkomst vindt plaats in het Wilde Westen, de voormalige Cereolfabriek, Everard Meijsterlaan 1B in Utrecht.

Voor: bestuurders, managers en (beleids)medewerkers gemeenten en woningcorporaties. Met en door: bestuurders, frontwerkers en adviseurs.

Programma

13.30 Opening

13.45 Twee korte inleidingen:

  • Harry Vlaar: Onbedoelde effecten van de huidige aanpak en de belofte van een ander paradigma
  • Trevor James: Zijn waar de bewoner is, drie succesfactoren

14.10 Ervaringen uit de praktijk

Bestuurders en participatie, twee korte inleidingen:

  • Anne Wilbers, bestuurder Stadgenoot en Eric de Ceuster, bestuurder Woongoed Middelburg
  • Interviews met mensen ‘aan het front’: Rebecca Loos, wijkbeheerder Tiwos en Martin Postma, buurtbeheerder Quawonen

15.00 Pauze

15.30 De confrontatie
Debat met bestuurders, fronthelden, auteurs en de aanwezigen

16.45 Centrale afronding

17.00 Netwerkborrel

18.00 Slot

Doe zelf eens mee en kom op 22 oktober. Je meld je aan via info@vannimwegen.nl Harry Vlaar, Trevor James of Erik-Jan Hopstaken geven je graag nadere informatie via 020 67 66 902.


Nieuwsgierig naar het boek?
Klik hiervoor meer informatie over het boek en om het boek te bestellen.

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over

06 55 36 18 60

ej.hopstaken@vannimwegen.nl