'Doe zelf eens mee' door Erik-Jan Hopstaken, Trevor James en Harry Vlaar

Niets is zo vanzelfsprekend en tegelijkertijd zo weerbarstig als bewonersparticipatie. Professionals die werken in de bouw- en wonenwereld kunnen daarover meepraten. Zij doen oprecht hun best om burgers, bewoners, huurders te betrekken bij het maken van beleidsplannen. Soms gaat dat goed, soms ontspoort het volkomen. Wat gaat er mis? En hoe kan het beter? Drie auteurs bundelden hun praktijkervaring en helpen met hun visie, inzichten en praktische tips hoe je als professional dichter bij de bewoner komt.

30 juni 2021
Vannimwegen

De auteurs en redacteur van dit boek maken in hun praktijk vaak kennis met wantrouwen van burgers en bewoners tegenover professionals. En ze snappen ook waarom: hoe kun je verwachten dat iemand meedoet met jou, terwijl je zelf niet meedoet met die ander?

Zij stellen de vraag of het realistisch is dat bewoners meedoen op het moment dat wij dat willen. Ze breken een lans voor het fundamenteel anders organiseren van betrokkenheid. Een aanpak waarbij participatie niet het thema is van ééen collega, maar van alle collega’s binnen een organisatie. De publicatie schetst een beloftevol perspectief op echte betrokkenheid van professionals bij hun bewoners.

'Doe zelf eens mee' is onder redactie van Elsbeth Postma geschreven door Erik-Jan Hopstaken, Trevor James en Harry Vlaar, en is een uitgave van adviesbureau Vannimwegen uit Amsterdam.


Benieuwd wat anderen van het boek vinden?

Lees de recensie van Nul20

Lees de recensie in de nieuwsbrief van de VTW(Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties)


'Doe zelf eens mee' bestellen à € 24,95? Mail ons en vermeld uw naam en (factuur)adres. Of bel naar 020 67 66 902. U krijgt het boek binnen enkele dagen opgestuurd.

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over.

06 55 36 18 60

ej.hopstaken@vannimwegen.nl