Opleidingsdesign SRM-D

Vannimwegen levert al 25 jaar docenten voor beroepsopleidingen. Amsterdam School of Real Estate, SRM en Nestas Communicatie zijn ‘vaste klant’. We staan ‘voor de klas’ maar staan ook regelmatig aan de basis van nieuwe curricula. Zo ontwierpen we, met oud Vannimwegen-associé Karel Winkelaar een volledig nieuw curriculum voor de SRM-D opleiding.

17 december 2021

De SRM is van oudsher hét opleidingsinstituut voor reclame, communicatie en marketing, vóór en door de beroepspraktijk. SRM werd overgenomen door NCOI. Het proces verdiende geen schoonheidsprijs en de ‘oude dame’ leidde schade. De SRM – A, B, C, en D – opleidingen zijn ondertussen echter een vaste waarde in de opleiding van communicatieadviseurs. Van uitvoerend medewerker op een afdeling, ontwikkelen studenten zich langs junior en senior communicatieadviseur tot manager van een communicatieafdeling. De ‘D’ maakt studenten klaar voor leidinggeven aan topadviseurs en adviseren aan eindverantwoordelijken in bedrijfsleven en overheid. Na een korte periode van stuurloosheid, zetten een aantal ‘oude rotten’ van SRM en Vannimwegen hun schouders eronder.

Praktijk en ervaring
Kenmerkend voor de bijdrage die Vannimwegen adviseurs leveren is de gerichtheid op de beroepspraktijk. Je kunt briljant theoreticus zijn, als niemand iets van je aanneemt, ben je nergens. En dus richten we op ‘ervaren’ en ‘doen’ gerichte trainingsdagen in. In de SMR-D maak je kennis met echte bestuurders uit overheid en bedrijfsleven. Mensen die onomwonden en ‘rauw’ vertellen wat ze nodig hebben van een communicatieteam. Je leert hun agenda lezen, taal spreken en hoe hen te beïnvloeden. Je maakt kennis met mensen die meters maakten als eindverantwoordelijke voor de marketing, communicatie, externe betrekkingen of hoe het ook heet. Je hoort hun geheimen voor succes, spart met hen en maakt kennis met hun onzekerheden.

Uitdagen
Het docententeam daagt je voortdurend uit om te bewijzen dat je bijdraagt aan het succes van de organisatie. Langs de lat dus, langs de harde cijfers of langs de zachte waardering. En ondertussen verdiep je de kennis van je vak, met gastcolleges van universitair docenten en uitstapjes naar data-analyse, medialogica en boardroomconsulting.

Beoordeling opleiding
De SRM-D draaide in de nieuwe vorm, 5 studenten rondden succesvol af. De docenten die Vannimwegen leverde, we durven het bijna niet hardop te zeggen, werden met een 9+ beoordeeld… Van harte aanbevolen dus deze opleiding. En wil jij ook een opleiding op topniveau? Bel Erik-Jan Hopstaken of Elsbeth Postma.

Elsbeth Postma

Meer weten?

Erik-Jan: 06 55 36 18 60
Elsbeth: 06 41 56 15 54

ej.hopstaken@vannimwegen.nl
e.postma@vannimwegen.nl