Interim manager strategie en waardesturing bij Alwel: droom komt uit

Robert de Heer, directeur klant en markt, werkte als interim manager strategie en waardesturing bij woningcorporatie Alwel in Brabant. “Ik ben op mijn best als ik stevige inhoud met aandacht voor mensen kan combineren.”  

28 augustus 2023

Droom komt uit 
Mijn eerste interim opdracht bij Vannimwegen is voltooid; het was een feest. Toen ik bij Vannimwegen ging werken, had ik vier dromen. Drie kwam snel uit; ondersteunen bij ondernemingsstrategie; prestatieafspraken en zelfevaluatie. De vierde was: Interim manager op een strategische positie bij een ambitieuze organisatie. Dit werd woningcorporatie Alwel, een Brabantse woningcorporatie met zo’n 25.000 woningen. Alwel had behoefte aan tijdelijke managementondersteuning. Op papier waren we de perfecte match.  

Koploper in veerkracht en vastgoedsturing 
Die goede match bleek in de praktijk ook perfect te kloppen. Alwel kenmerkt zich door de stevige ambities die ze heeft op het gebied van nieuwbouw, verduurzaming en veerkrachtige wijken met vitale gemeenschappen. Ze zijn een buurtcorporatie en hebben vestigingen en bezit in Breda, Etten-Leur en Roosendaal. Robert heeft Alwel op weg geholpen om te zorgen dat de vastgoedinvesteringen nog beter bijdragen aan de samenstelling en veerkracht van de wijken. En samen met het team een aanzet gedaan om ervoor te zorgen dat de optelsom van de activiteiten klopt bij de ambities die Alwel formuleerde. Het was een mooie ervaring om samen met het team aan deze integraliteit te bouwen.  

Verbinding met collega’s 
Ik verbind me graag met collega’s – en ik kreeg ook terug, dat het opvallend was dat ik zo snel over ‘collega’s’ en ‘we’ sprak. Het was een mooie uitdaging om in korte tijd overzicht en structuur te brengen en te bouwen aan mooie thema’s.

Waardering voor scherpte
Alwel waardeert mijn scherpte in proces en inhoud, gecombineerd met aandacht voor de mensen. Dat is voor mij herkenbaar: Ik ben op mijn best als ik stevige inhoud met aandacht voor mensen kan combineren. Ik blijf nog even betrokken bij Alwel, maar ik kan nu al zeggen dat het een superklus was en zeker voor herhaling vatbaar. Ik krijg weer ruimte voor kleinere projecten, zoals een zelfevaluatie. Daar kijk ik nu al naar uit.

Robert de Heer

Meer weten?

Robert vertelt je graag meer.

06 53 23 39 30

r.de.heer@vannimwegen.nl