Schoolleiders adviesvaardig

15 schoolleiders, hun bestuurder en stafadviseur uit Twente zochten inspiratie. We nodigden ze uit in onze werkwinkel op IJburg. De helft van de groep bezocht de vernieuwende basisschool Laterna Magica, de andere helft deed bij ons een training adviesvaardigheden.

26 september 2023

We ontdekten veel parallellen tussen het werk van de schoolleider en dat van de adviseur. We werken beide met wisselende klanten, moeten ons telkens opnieuw afstemmen op een nieuw thema en een nieuwe gesprekspartner en voeren met regelmaat ook een lastig gesprek. De schoolleiders bleken geïnspireerd door het model van voorkeur denkstijlen. Ze herkenden dat in manieren waarop kinderen leren. Het inzicht dat je een gesprekspartner helpt door een gesprek te voeren door ‘op zijn of haar manier te denken’, bood inspiratie.

“Doen jullie vaker wat voor het onderwijs?” “Jullie hebben veel te bieden”

“Doen jullie vaker wat voor het onderwijs?” “Jullie hebben veel te bieden.” was het mooie compliment dat we kregen. De schoolleiders sloten af met een korte rondvaart en een diner bij het Turkse restaurant van onze buurman Caña. Wij bedachten moe maar voldaan dat we best vaker dit soort inspiratie-evenementen willen organiseren. Dus: op zoek naar een inspirerend dagje uit? Laat ons helpen met een programma en kom met je team naar IJburg.

Elsbeth Postma

Meer weten?

Erik-Jan of Elsbeth vertelt je graag meer.

Elsbeth Postma: 06 41 56 15 54
Erik-Jan Hopstaken: 06 55 36 18 60

e.postma@vannimwegen.nl
ej.hopstaken@vannimwegen.nl