Ontkokeren: denkt u mee?

De grenzen van wat we binnen de kokers kunnen optimaliseren zijn bereikt. We moeten anders gaan organiseren. Op dit moment heeft iedere ‘koker’ zijn eigen management, staf, administratie en facilitaire diensten. Wat als we door de kokers heen gaan organiseren door specialisten te delen?

16 december 2019

‘Ontkokeren’ belooft soepel samenwerkende maatschappelijke organisaties, gefocust op resultaat voor de bewoner of cliënt.

Het belooft verbeteringen op het vlak van:

  • efficiënter werken in de eigen koker, wat direct leidt tot besparingen en ontlasting van werkzaamheden;
  • efficiënter samenwerken in het maatschappelijk veld;
  • betere communicatie, meer begrip en efficiënter leren tussen de kokers;
  • klanttevredenheid;
  • medewerkerstevredenheid;
  • een andere houding en gedrag bij uitvoerders in het veld: meer eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen, en daarmee resultaatgerichter, ondernemender, en creatiever werken;
  • ‘nieuwe’ vormen van organiseren.

Genoeg voordelen, maar het vraagt wel lef: je deelt je vertrouwde ‘eigen’ collega’s, met je maatschappelijke partners en je vertrouwt op de kwaliteit van de mensen van anderen.

Hoe beginnen?
Ontkokering belooft voordelen, maar het gaat niet vanzelf. Wij zien een belofte in een aanpak die de samenwerking in het maatschappelijke veld efficiënter maakt én meer focust op de bewoner in wijk of buurt. Daarbij stellen we een aanpak voor die zowel vanaf het front als vanaf de top een verandering inzet. Het begint aan de top. Alleen de bestuurder kan in voorkomende gevallen door de eigen organisatie heen breken en mensen uitdagen anders samen te werken.

Denkt u mee?
Vannimwegen denkt dat het mogelijk is om dwars door de kokers te reorganiseren. Maar misschien zien wij iets over het hoofd.. Lijkt het u wat om mee te denken? We organiseren binnenkort een bijeenkomst. Interesse? Neem contact op!

Lees ook het artikel: Ontkokeren als belofte

Virve Biermans

Meer weten?

Virve vertelt je er graag meer over.

06 4873 2057

v.biermans@vannimwegen.nl