Nienke van Wissen van Veen versterkt Vannimwegen

350.000 mensen protesteren omdat ze geen woning kunnen vinden. De woningmarkt zit muurvast en goede raad is duur. Ik geloof dat er duurzame oplossingen te vinden zijn. Als we de moed hebben om gebaande paden te verlaten. En de wijsheid van velen benutten.

27 november 2021

De afgelopen 20 jaar werkte ik voor veel organisaties in uitdagende omstandigheden, zwaar weer en crisis. Daar leerde ik dat bewezen modellen en best practices vaak moeizaam aansloegen. Ik leerde er een complementaire manier van kijken en werken. Verdiept door opleidingen in onder andere systemisch werk, deep democracy voor betere besluitvorming, en authentiek leiderschap. Ik zet die ervaring graag in om samen nieuwe oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen.

Waarom Vannimwegen?
Hiervoor was ik Bestuursadviseur bij een middelgrote woningcorporatie. Een brede functie: van strategie en organisatie ontwikkeling, tot stakeholdermanagement en perswoordvoering. In zo’n baan moet je af en toe kunnen terugvallen op sterke externe adviseurs. De adviseurs van Vannimwegen vervulden een belangrijke rol hierin. Ondanks mijn gevarieerde baan, was ik toe aan een nieuwe uitdagende omgeving.

Ik koos na een brede verkenning van de arbeidsmarkt voor Vannimwegen. Omdat het - naast steengoede adviseurs – onafhankelijke denkers zijn. Daarmee bedoel ik dat ze nooit kritiekloos doen wat je vraagt als klant. Ze laten je ook zien wat zich buiten je gezichtsveld bevindt. Bieden je alternatieve (handelings)perspectieven en kritisch tegenspel. Maar ze staan altijd naast je en zijn een loyale partner. Met die manier van denken en werken voel ik mij sterk verwant.

Waar ben je momenteel mee bezig bij Vannimwegen?
Ik doe met een team van collega’s een organisatiescan bij een woningcorporatie; een kwantitatief en kwalitatief onderzoek op een breed scala parameters. Het gaat over strategie, beleid en werkprocessen. Over resultaten op vastgoedbeheer en verduurzaming. Bemensing van sleutelfuncties, wendbaarheid en cultuur. En over relaties en samenwerking in- en extern. Bij deze organisatie doen we de scan voor de tweede keer. Zo ontstaat een beeld van de ontwikkeling die de organisatie doorgemaakt heeft, en welke stappen nog gemaakt kunnen worden. Ontzettend leuk om in zo’n multidisciplinair team te werken.

Waar kunnen organisaties jou voor bellen?
Voor zo’n organisatiescan dus. Of begeleiding bij het maken van een modern, inclusief ondernemingsplan. Maar ook als je begeleiding zoekt bij verkenning van strategische samenwerking, of wellicht een fusie. Je kunt op veel verschillende manieren de krachten bundelen voor meer investeringskracht, slagkracht en het delen van schaars personeel.

Ik help ook graag om handen en voeten geven aan compliance. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, gaat compliance over veel meer dan wetten en regels. Juist daar wordt het interessant en zit de meerwaarde. Daarnaast ben ik beschikbaar als interimmanager voor teams in ontwikkeling. En natuurlijk voor advies over organisatieontwikkeling, cultuur, reorganisatie of een sociaal plan met de vakbonden. Oude liefde roest tenslotte niet.

Nienke van Wissen van Veen

Meer weten?

Nienke vertelt je er graag meer over.

06 28 16 12 73

n.vanwissenvanveen@vannimwegen.nl