Bestuurs- en managementcoaching

Bestuurder of manager zijn is soms een eenzame baan. Natuurlijk heb je collega’s en toezichthouders om je heen. Die zijn echter niet vanzelfsprekend veilig gesprekspartner bij alles en in alle omstandigheden.

21 juni 2023

Doe daarom een diepte-investering en investeer tijdig in je carrière in een adviseur die er is voor jou. Iemand die het klappen van de zweep kent, die jou leert kennen en die je vooral gevraagd maar ook ongevraagd adviseert. Onze senioradviseurs vervullen dat soort rollen. Als je iemand al jaren in voor- en tegenspoed kent, ken je ook kracht, zwakte en ontwikkelpunten. Je kunt als adviseur een bestuurder uitdagen, prikkelen, confronteren. Met maar één belang: het functioneren van de bestuurder of manager zelf. Wij noemen die rol: boardroombuddy. Iemand waar je als bestuurder of manager periodiek mee afstemt, die je belt tussen licht en donker en waar nodig bij nacht en ontij. Iemand die vraagt, raadt en raad geeft.

Kom je niet uit de volkshuisvesting? Ben je geen specialist op de domeinen vastgoed, financiën, samenleving en wonen? Heb je wel management-, maar geen bestuurlijke ervaring? Wil je groeien op een bepaald aspect van je ontwikkeling? Of vind je het gewoon fijn om even buiten je dagelijkse krachtenveld te sparren met iemand die je niet alles hoeft uit te leggen? Investeer dan in een boardroombuddy. Vannimwegen inventariseert wat je nodig hebt en zoekt iemand. Dat kan binnen het eigen adviseurs- of associéteam zijn, maar net zo goed iemand uit onze klantenkring. We merken dat ervaren bestuurders vaak ook prima coaches voor jonge bestuurders zijn.

We vervullen nu dat soort rollen voor bestuurders die voor het eerst een woningcorporatie besturen. Voor bestuurders die bij perscontact, investeringsbeslissingen, personele dilemma’s, contact met rvc of strategische dilemma’s een ruggensteuntje zoeken, voor managers die net in hun rol zitten, voor managers met een reorganisatieopdracht en voor managers die de ambitie hebben bestuurder te worden. Anders dan een interim rol, wel met impact.

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Karin of Erik-Jan vertelt je graag meer.

Karin Waldram 06 55 36 18 54
Erik-Jan Hopstaken: 06 55 36 18 60

k.waldram@vannimwegen.nl
ej.hopstaken@vannimwegen.nl