Anne van Tatenhove versterkt Vannimwegen

Ik ondersteun, spring bij en structureer. Mijn passie voor duurzaamheid en antropologische blik inspireren.

30 maart 2021
Anne van Tatenhove

Anne vertelt: "Mijn achtergrond in economie, sociologie en antropologie geeft me een systeem- én mensgerichte blik. Ik ontwikkelde tijdens die studies een passie voor duurzaamheid, die ik graag toepas in alles wat ik doe. Daarbij ben ik van nature geneigd om te plannen en structureren, en om een paar (of een heleboel) stappen vooruit te denken.

Als antropoloog weet ik uit te vinden wat mensen bindt en beweegt. Voor mijn afstudeeronderzoek woonde ik een tijdje op een afgelegen eiland, waar ik de keuze voor een windmolen vóór en dóór de lokale gemeenschap onderzocht. Dat was mateloos interessant: ik zag wat ervoor zorgt dat mensen zich inzetten, maar ook de ingewikkelde problemen waar zij tegenaan liepen. Die speelden op allerlei verschillende vlakken: lokale steun, wet- en regelgeving, technologische en financiële mogelijkheden… Als antropoloog onderzoek ik, doorzie ik verbanden, schakel ik tussen leef- en beleidswereld en verbind ik systemen."

Waarom Vannimwegen?
Anne: "Bij Vannimwegen vind ik een plek waar ik in alle vrijheid het adviesvak mag ontdekken. Onder de vleugels van onze senior adviseurs én daarbuiten vind ik mijn draai in de volkshuisvesting. En de sector staat voor grote uitdagingen - op onderwerpen als leefbaarheid, verduurzaming en de enorme bouwopgave. Ik wil oplossingen bieden: in mijn sollicitatiebrief beloofde ik me te gaan verdiepen in toekomstbestendige manieren van wonen en bouwen."

Waar houd je je mee bezig bij Vannimwegen?
Anne vervolgt: "Samen met mijn collega’s houd ik me nu bezig met bewonersparticipatie in Wormer. Daarvoor gaan we de komende weken, met gepaste afstand, écht de wijk in om zoveel mogelijk bewoners te spreken. Ook starten we een veranderingstraject omtrent de omgang met data bij een grote corporatie, en verkennen we de gemeentemarkt. Binnen Vannimwegen ondersteun ik de ontwikkeling van ons aanbod op het gebied van verduurzaming, een onderwerp wat mij na aan het hart ligt."

Waar kunnen organisaties jou voor bellen?
"Bel me voor het maken of implementeren van een verduurzamingsstrategie of voor een project met bewoners. Of laat me helpen bij alles waarbij cultuur aan de orde is. Ik doe kwalitatief onderzoek of begeleid je proces. Als je een coalitie wilt vormen om met anderen aan een groot vraagstuk te werken, ondersteun ik je! Bel me ook om me alles te vertellen wat jij weet over de duurzaamste manier van bouwen, wonen en samenleven – ik hoor het graag!" sluit Anne haar verhaal af.

Anne van Tatenhove

Meer weten?

Anne vertelt je graag meer.

06 18 13 63 28

a.van.tatenhove@vannimwegen.nl