7 voordelen van het inhuren van een interimmer van Vannimwegen

Veranderende eisen van huurders, evoluerende regelgeving en de noodzaak om efficiënt te blijven, dagen corporaties uit. Een interimmer komt dan uitstekend van pas. Vannimwegen, specialist in volkshuisvesting, belicht de voordelen van het inhuren van een interimmer. Het levert namelijk nogal wat op.

30 augustus 2023

1. Expertise op maat
Interimmers van Vannimwegen brengen specifieke kennis en ervaring mee die naadloos aansluiten op de behoeften van een woningcorporatie. Of het nu gaat om financieel management, strategische planning, projectbeheer, communicatie of personeelsontwikkeling, onze interimmers bieden expertise die direct toepasbaar is.

2. Snelle implementatie
Veranderingen, zoals leiderschapstransities of plotselinge uitdagingen vragen vaak snel handelen.. Vannimwegers zijn in staat om snel in te stappen en de leiding te nemen. Dit minimaliseert de impact van verstoringen en zorgt voor een soepele overgang naar nieuwe richtingen.

3. Objectieve kijk
Een frisse blik van buitenaf identificeert blinde vlekken en brengt nieuwe inzichten. Vannimwegen bekijkt de situatie zonder vooringenomenheid en levert objectieve analyses . Dit leidt tot effectievere besluitvorming en strategieontwikkeling.

4. Verandermanagement
Vannimwegen brengt ervaring mee in het begeleiden van organisatorische veranderingen. Het inspireren en motiveren van medewerkers en verminderen van de weerstand zijn onderdeel van de begeleiding. Hierdoor wordt bijvoorbeeld een nieuwe koers makkelijker omarmt.

5. Kennisoverdracht
Interim management biedt een kans voor kennisoverdracht vanuit ervaren professionals naar interne teams. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van interne kwaliteit binnen de organisatie.

6. Flexibiliteit
De flexibele aard van interim management is bijzonder waardevol voor woningcorporaties. Een interim manager is inzetbaar voor een specifiek project, een tijdelijke situatie of voor langere periodes. Dit maximaliseert de efficiëntie van het personeelsbestand.

7. Inhoudelijk en mensgericht
Vannimwegen-adviseurs zijn sterk op inhoud en goed in het leggen van verbindingen. Deze combinatie brengt de organisatie versnelling.


Wat kost dat?
In vergelijking met het aannemen van een nieuwe fulltime medewerker, zijn wij uitermate kosteneffectief. Je betaalt tenslotte alleen voor de daadwerkelijke periode waarin we actief zijn, zonder langdurig arbeidscontract en secundaire arbeidsvoorwaarden. Weet je ons nog te vinden?

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over

06 55 36 18 60

ej.hopstaken@vannimwegen.nl