Vergelijken en leren met de benchmark sociaal beheer

Voor Ymere ontwierpen we een benchmark over visie, strategie, organisatie en procesinrichting van sociaal beheer bij 5 grote woningcorporaties.

Projectdetails

Opdrachtgever: Ymere
Expertise: samenwerken

Adviseur(s): Ronald Koopman

Benchmark biedt inzicht in prestaties op sociaal beheer.

De klantvraag

Een benchmark voor het sociaal beheer: daar vroeg Ymere Ronald Koopman en Jasper van der Wal onderzoek naar te doen. Hoe regelt Ymere haar sociaal beheer? En hoe verhoudt zich dat tot 4 andere grote woningcorporaties? Ronald en Jasper brachten dit in kaart en gaven Ymere inspiratie en leerpunten mee.

Onze aanpak

We hielden veel kwalitatieve interviews met mensen van Ymere, Mitros, Portaal, Woonbron en De Alliantie. We besteedden aandacht aan zowel de strategische als operationele kant van het sociaal beheer. Daarnaast onderzochten we relevante documenten van alle deelnemende corporaties. We kregen in korte tijd een schat van informatie boven tafel, waaruit bleek dat de verschillen tussen de vijf deelnemende corporaties groot zijn.

Resultaat

Op basis van de interviews en het bureauonderzoek stelden we een benchmarkrapport op. Het werd een uitgebreid onderzoek waar we in korte tijd een schat van informatie boven tafel hebben gekregen. Het rapport geeft Ymere (en andere corporaties) inzicht in de verschillende vormen van sociaal beheer in relatie tot praktische uitvoering en strategische organisatiekeuzes. Het rapport biedt Ymere inspiratie én leerpunten.

Ronald Koopman

Meer weten?

Ronald vertelt je er graag meer over.

06 - 52 08 81 48

r.koopman@vannimwegen.nl