Stakeholder-management: Investeringsspel voor Rhiant

Een inspirerende middag om in gesprek te gaan met belanghouders in Hendrik-Ido-Ambacht. Input voor het nieuwe koersdocument.

Projectdetails

Opdrachtgever: Rhiant
Expertise: koers

Adviseur(s): Erik-Jan Hopstaken

De eerste verkenning voor een nieuwe toekomstvisie

De klantvraag

Woningcorporatie Rhiant in Hendrik-Ido-Ambacht hecht aan een zinvol gesprek met de belanghouders. De opbrengst is input voor het nieuwe koersdocument. Rhiant vroeg Vannimwegen om een prikkelende en inhoudelijk relevante werkvorm en de begeleiding van de middag.

Onze aanpak

Vannimwegen maakte voor Rhiant een serious game: een investeringsspel. Belanghouders zetten fictief geld in op investeringsvoorstellen. De onderwerpen zijn ontleend aan de lokale situatie en de uitdagingen waar Rhiant voor staat. Woningen voor ouderen of starters, zorg om kwetsbare huurders, verduurzaming: herkenbare thema’s. Door te moeten kiezen, ontstaat een goed gesprek met en tussen de stakeholders.

Het resultaat

Een prettige en inspirerende middag voor een brede groep belanghouders: huurders, gemeente, collega- corporaties, lokale en maatschappelijke partners en RvC. Rhiant zorgde voor een passende ‘casino-ambiance’ en Erik-Jan Hopstaken en Yvonne de Groot traden op als spelleiders. De inhoudelijke opbrengst is ruim. De investeringskeuzes (waar zetten mensen hun geld voor in) en het gesprek dat ontstaat, bieden Rhiant goede aanknopingspunten én frisse ideeën voor het nieuwe strategische Koersdocument. Alle belanghouders maken kennis met elkaars verwachtingen en ervaren hoe lastig ‘gedragen kiezen’ is. Ze waarderen de bijeenkomst met een ruime 8,5


Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over.

06 5536 1860

ej.hopstaken@vannimwegen.nl