Nieuwe directie aan het roer bij Vannimwegen

Vanaf 14 juni 2024 vormen Warren van Hoof en Robert de Heer de directie van adviesbureau Vannimwegen in Amsterdam. Zij volgen Erik-Jan Hopstaken op die ruim 25 jaar directeur was. Van Hoof en de Heer nemen ook de aandelen van Hopstaken over. Zij zijn beide voor 50% eigenaar en daarmee ‘Directeur Groot Aandeelhouder’ van Vannimwegen. “Ruim baan voor een jonge garde”, zo licht Hopstaken zijn keuze voor overdracht toe. “Ik kon slecht wennen aan het inzicht dat Vannimwegen niet langer de ‘jonge hond’ onder de adviesbureaus was. Het was een schok om na de coronacrisis te ervaren dat wij de ‘oude garde’ waren.” Goede adviseurs hebben past wel bij het bedrijf, bij het verleden horen niet.

14 juni 2024
Vannimwegen

Vannimwegen bedient al bijna veertig jaar organisaties in bouwen en wonen met een breed team van vooral seniore adviseurs. Met altijd een bijzondere band met de eindgebruikers, de bewoners. En ook altijd een stevige verbinding met het bestuur, management en toezichthouders.

v.l.n.r. Warren van Hoof, Robert de Heer en Erik-Jan Hopstaken

De nieuwe directie
Warren van Hoof heeft door zijn jarenlange inzet voor woonrechten en als succesvol bouwer van wooncoöperaties een bewezen verbinding met de woonconsument. Robert de Heer staat als organisatiepsycholoog, bedrijfskundige en oud-directeur van HabiTask dicht bij de mens- en organisatieontwikkeling. Beiden bewezen zich als waardevolle gesprekspartner voor bestuur en management van de diverse klanten van Vannimwegen. De gedragenheid voor Robert en Warren binnen het team is groot. Ieder is blij dat de organisatie niet opgaat in een groter geheel, maar zelfstandig voortgaat. Ook de eigen cultuur die mensen uitdaagt om zelfstandig en op eigen wijze te adviseren blijft. “Daarom kozen wij zelf ooit voor dit bedrijf, we hebben geen ambitie dat te veranderen” is de nuchtere boodschap van de nieuwe directie.

Doorgaan in de traditie
Erik-Jan Hopstaken nam het toenmalige Vannimwegen & Partners ruim 25 jaar geleden over van oprichter Frank van Nimwegen. Dat deed hij samen met compagnon Jan Jaap Kolkman. “Veel mensen verklaarden ons voor gek, omdat we én complete tegenpolen waren én met een evenredig aantal aandelen niets zonder elkaar konden." Het was af een toe een stormachtige rit, maar Vannimwegen én haar directeuren kwamen er beter uit. Warren en Robert stappen heel bewust in een vergelijkbaar avontuur. Dat geeft vertrouwen aan de adviseurs die Vannimwegen vormen, aan de vele collega’s die er ooit werkten en aan de klanten die Vannimwegen trouw bleven.

Vertrouwen in de toekomst
Erik-Jan blijft als associé aan Vannimwegen verbonden. “Ik ga onder dezelfde regeling werken als die waar ik 27 jaar geleden mee begon. En ik heb het plan nog jaren als adviseur via Vannimwegen te blijven werken”. Het overdragen van de directieverantwoordelijkheid biedt Erik-Jan ruimte om adviesklussen te doen en artikelen te schrijven, zonder de operationele zorg voor de organisatie. “Ik kijk met trots en veel vertrouwen naar de toekomst. We lieten in drie grote crises zien dat we zonder externe hulp zelfstandig verder konden. Dat is nadrukkelijk niet mijn verdienste, maar die van het hele team en alle mensen die eerder aan Vannimwegen verbonden waren. Dat gaat Vannimwegen ook de komende 25 jaar lukken en ik hoop er nog lang deel van te zijn.”

Vannimwegen blijft gevestigd aan de Krijn Taconiskade 408 in Amsterdam. info@vannimwegen.nl is het algemene emailadres en 020-676 69 02 het telefoonnummer.

Warren van Hoof

Meer weten?

Warren vertelt je er graag meer over

06 41 69 52 85

w.van.hoof@vannimwegen.nl

Robert de Heer

Meer weten?

Robert vertelt je er graag meer over

06 53 23 39 30

r.de.heer@vannimwegen.nl