Marieke van der Ploeg versterkt Vannimwegen 

Iedereen heeft een leefomgeving en de meeste mensen hebben daar ook nog een mening over. Ik zet mij graag in voor het verbeteren en realiseren van leefomgevingen voor huidige en toekomstige generaties.

24 juni 2024

Tijdens mijn bachelor Sociale Geografie en Planologie is mijn interesse voor bewonersparticipatie aangewakkerd. Het belang van de burger in relatie tot dat van andere partijen trekt mijn aandacht.

Sociale inclusie binnen placemakingsprocessen
Na mijn bachelor deed ik de master Planologie. Tijdens mijn master liep ik stage en maakte ik kennis met gebiedsontwikkeling en bewonersparticipatie. Mijn masterscriptie schreef ik over sociale inclusie binnen placemakingsprocessen. Een interessant onderzoeksonderwerp dat inzicht gaf in de samenwerking en de rol van de burger met de publieke en private sector. Uit deze scriptie blijkt onder andere dat initiatieven geopperd door burgers een positieve bijdrage leveren aan het creëren van plekken.

Wat is je ervaring bij Vannimwegen tot nu toe?
Begin juni startte ik bij Vannimwegen. Ik krijg de mogelijkheid om bij verschillende collega’s aan te haken bij gesprekken. Hierdoor krijg ik een breed beeld van de projecten waaraan mijn collega’s werken. Ik vind het fijn om te merken dat mijn nieuwsgierige blik positief wordt ontvangen. Doordat ik veel vragen kan stellen, heb ik de afgelopen tijd al ontzettend veel geleerd.

Waar kunnen organisaties jou voor bellen?
Voor diverse vraagstukken! De aankomende tijd wil ik mij breed oriënteren op diverse expertises. Dus bel mij gerust, ik kom graag een kop koffie drinken. Ik heb ontzettend veel zin om mijn theoretische kennis toe te passen en te leren in de praktijk.

Met een nieuwgierige en open houding benader ik een vraagstuk. Ik ben flexibel, zelfstandig en ik sta open voor andermans ideeën. Ik krijg energie van het samenbrengen van diverse inzichten en belangen. Vanuit dat perspectief ga ik graag op zoek naar creatieve oplossingen.

Marieke van der Ploeg

Meer weten?

Marieke vertelt je graag meer.

06 43 19 36 64

m.vanderploeg@vannimwegen.nl