De lol van een jaarverslag

Het jaarverslag vormt jaarlijks een behoorlijke kluif om op tijd klaar te hebben. Uiteraard goed gestructureerd, voldoend aan de eisen van de onafhankelijke toezichthouders en graag prettig leesbaar.

7 oktober 2019

We zien hele verschillende werkwijzen. Soms is het een ‘eenvoudige’ optelsom van alle periodieke rapportages over KPI’s en behaalde resultaten. Een eenvoudige redactieslag maakt het vervolgens leesbaar. Ook kennen we de bonte verzameling aangeleverde stukken tekst van verschillende mensen die verantwoordelijk zijn voor afdeling of onderwerp. Die belanden op één bureau waarvan de eigenaar de taak heeft er één verslag van te maken. Ga er maar aanstaan.

Wij springen op allerlei manieren bij. Waar nodig schonen we de stapel A4-tjes en maken een verslag. Maar ook een verslag maken dat past bij de profileringsdoelen van een organisatie doen we vaak. En als we het dan toch doen, organiseren we het ook graag zo dat het volgend jaar soepeler gaat. De meest efficiënte investering is ons betrekken vóór je begint. We helpen je dan met een inhoudsopgave en schrijven alle teksten vanaf het begin zelf. We interviewen daartoe de specialisten en bestuderen de beschikbare bronnen. Gek genoeg kost dat minder tijd. Maar lukt dat niet, dan staan we klaar om te redigeren.

Bij Vannimwegen hebben verschillende mensen ervaring met het schrijven van dergelijke strategische teksten. Bel voor meer informatie Simone Bes, zij schreef verslagen voor grote en kleine verhuurders. En vindt het nog leuk ook!

Simone Bes

Meer weten?

Simone vertelt je er graag meer over.

06 2903 5721

s.bes@vannimwegen.nl