Bella Bluemink versterkt Vannimwegen

Ik ben enthousiast, maatschappelijk betrokken en breed geïnteresseerd. Mensen typeren mij als een kritische generalist.

25 november 2022
Vannimwegen

"Tijdens mijn studie raakte ik gefascineerd door thema’s op het snijvlak tussen het ruimtelijke en sociale domein. Gedurende mijn master Urbanism aan de TU Delft maakte ik kennis met ontwerpstrategieën en het fysieke ontwerp van de stad. Tijdens mijn master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid aan de Erasmus Universiteit verdiepte ik me in sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Door deze combinatie heb ik een integrale blik ontwikkeld.

Direct na mijn studie startte ik bij kennis- en netwerkorganisatie Platform31. Dagelijks werkte ik aan een grote diversiteit aan projecten, zowel qua inhoudelijke onderwerpen als qua type projecten. Die diversiteit is me op het lijf geschreven."

Waarom Vannimwegen?
"Ik hoop als adviseur mijn kennis en ervaring op het gebied van sociaal-maatschappelijke vraagstukken toe te passen ten behoeve van ontwikkelingen in de samenleving. In mijn optiek ontwikkel je een stad op verschillende schaalniveaus en met belanghebbenden zoals overheden, ontwerpers én bewoners. Het maken, onderhouden en verbeteren van de stad gaat over mensen en hun woonomgeving. Ik denk dat Vannimwegen dé plek is waar ik als adviseur bij organisaties de wisselwerking tussen deze verschillende schaalniveaus en belanghebbenden tot stand kan brengen."

Je eerste indruk van Vannimwegen?
"Officieel begin ik per 1 december, maar in november draaide ik al een paar dagen mee voor het Jong Talent introductieprogramma. En dat voelde meteen als een warm bad. Vannimwegen is een plek waar iedereen constructief kritisch is, wil leren en zichzelf wil ontwikkelen en in zo'n omgeving gedij ik goed."

Wie is Bella en waar kunnen organisaties jou voor bellen?
"Ik ben enthousiast, maatschappelijk betrokken en breed geïnteresseerd. Mensen typeren mij als een kritische generalist. Ik vraag door, leg de vinger op de zere plek, zoek vervolgens naar passende oplossingen en blijf het proces bewaken. Ik ben overtuigd van het belang van integraliteit. Daarbij vind ik het belangrijk om nauw samen te werken met verschillende opdrachtgevers en belanghebbenden als gemeenten, corporaties, marktpartijen en bewoners."

"Met name vraagstukken rondom rechtvaardigheid en inclusie doen mijn hart sneller kloppen. Mijn persoonlijke ideaal is een inclusieve, rechtvaardige samenleving waar de gebouwde omgeving kan bijdragen aan de sociaal-maatschappelijke opgaven die hier spelen."

Bella Bluemink

Meer weten?

Bella vertelt je er graag meer over

06 12 82 45 11

b.bluemink@vannimwegen.nl