Harry Vlaar

Harry Vlaar

Associé, adviseur

Enthousiasme en bevlogenheid. Met deze twee eigenschappen werk ik voor zowel de corporatie als de huurders. Door mijn praktijkervaring bij woningcorporaties en mijn loopbaan als trainer en adviseur voor woningcorporaties, verplaats ik mij gemakkelijk in mijn klanten en herken ik vraagstukken en dilemma’s snel.

Mijn kracht is het verbinden van beleid en praktijk. Dat werkt twee kanten op. Het vertalen van beleid in praktische handelingen voor medewerkers en het vertalen van de praktijk in passend beleid. Goed luisteren en structureren hoort daar vanzelfsprekend bij. Ik ben eigenwijs genoeg om oplossingen te bedenken, maar ervaren genoeg om daar niet te snel mee te komen.

Ik voel me thuis in vele rollen, zoals: adviseur, trainer en dagvoorzitter.

werkzaam in: organisatieontwikkeling, strategie en beleid, leiderschap, bewonersparticipatie, leefbaarheid, overlastaanpak, het sociale domein, bewoners betrekken en begeleiden bij herstructurering

Projecten van Harry Vlaar
Sorry! Geen items gevonden
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Harry Vlaar
De inclusieve samenleving: een ideaal met een prijs

Het idee dat iedereen mee mag doen inspireert en spreekt aan. Dit ideaal komt met een prijs. Corporaties betalen die prijs letterlijk en figuurlijk.

Artikelen
Vind weer aansluiting bij de leefwereld van je doelgroep

Als corporaties de waardering voor hun product willen verbeteren, dan vraagt dit om een andere, naar buiten gerichte benadering.

Artikelen
Aedes-benchmark 2020: Zorgen over de kwaliteit van wonen

De Aedes benchmark resultaten 2020 zijn er. Het rapport met de titel “Meer tevreden huurders ondanks moeilijke tijden” is heel positief van toon.

Artikelen
Gratis wifi, doelgroepencontracten en investeren in leefbaarheid

In een brief aan het kabinet wezen 15 burgemeesters erop dat de gevolgen van de coronacrisis het meest gevoeld worden in kwetsbare wijken. Dit zijn wijken met vooral sociale huurwoningen.

Artikelen
Zelfevaluatie voor de Huurdersorganisatie

Een vragenlijst die op een neutrale manier in beeld brengt hoe het met de kwaliteit van het overleg en de competenties van de vrijwilligers is gesteld.

Tools
Wat nemen we mee?

In trainingen zie ik nu meer mogelijkheden voor blended learning.

Artikelen
BEKIJK MEER LADEN EINDE