Cultuurverandering - 7 succesfactoren bij het veranderen van je organisatiecultuur

Cultuur. Het wordt vaak gezien als een van de ‘softe’ aspecten van een organisatie. Terwijl het keihard is. Het maakt of breekt succes. Het bepaalt of je de mensen die je wilt, aan je kunt verbinden. Of je wendbaar genoeg bent om te kunnen reageren op je omgeving en op marktontwikkelingen. Of mensen met plezier werken en het beste uit zichzelf en elkaar halen. Het is ook keihard omdat het lastig te beïnvloeden is. Moeilijk te sturen.

27 mei 2024

Maar het kan wél. Cultuur verandert al dagelijks. Alleen niet altijd de kant op die we willen. En hoe buig je dan bij? Hoe versnel je, of vertraag je juist? Hoe ontwikkel je, met z’n allen, de ‘goede’ kant op? En wie bepaalt wat goed is?

Er zijn boeken over volgeschreven. Lezingen, workshops, leergangen voor ontwikkeld. En dat helpt. Het geeft inzicht en inspiratie. Maar cultuur ontwikkelen moet je doen. Zelf doen. Met een hele lange adem en veel geduld en incasseringsvermogen. Wij schreven er ook iets over op. Niet heel veel, want je moet vooral aan de slag. We geven je daarom een aantal succesfactoren mee over wat (niet) te doen. En als je hulp nodig hebt: bel! Wij hebben die lange adem én veel ervaring.


Download de handreiking '7 succesfactoren voor cultuurverandering'.

Download

Stuur mij de nieuwsbrief
Aan het versturen
Bedankt voor uw informatie.
Oeps, er is iets fout gegaan!

Klik op de pijl om uw download op te slaan

Karin Waldram

Meer weten?

Karin vertelt je er graag meer over.

020 676 69 02

k.waldram@vannimwegen.nl