Vannimwegen helpt organisaties en hun mensen met coaching

Als sparringpartner, luisterend oor, doorvrager en spiegel. Omdat we zelf het klappen van de zweep kennen, zien we snel voor welke uitdagingen mensen staan. Ook als mensen ze zelf (nog) niet direct zien.

26 juni 2023

Samen met jou of je collega werken we aan persoonlijke ontwikkeling, of aan persoonlijke effectiviteit. Als mens of als team. Dat leer je niet zomaar tijdens een reguliere opleiding. De omgeving waarin je acteert, beïnvloed je flink namelijk. Wij plaatsen jouw ontwikkeling in die omgeving en geven je handvatten om de omgeving naar je hand te zetten.

Complex krachtenveld van de gezondheidszorg
Zo coachten we bijvoorbeeld twee hoogwaardige consultants van een brancheorganisatie in de gezondheidszorg. Verantwoordelijk voor de implementatie van een omvangrijk én ontwikkelend automatiseringssysteem in het complexe krachtenveld van de gezondheidszorg. Ze acteren in een voortdurende tombola van belangen, planningen, invloed, verwachtingen, inhoudelijke discussies, inhoudelijke, medische en bestuurlijke specialisten en zakelijke meningsverschillen.

Op jezelf aangewezen
We ontdekten snel dat ze bij al die krachten grotendeels op zichzelf zijn aangewezen. Afhankelijk van in- en externe spelers, zonder duidelijke opdracht en zonder besluitvormingsmacht. Hoe ben je dan toch effectief, zonder overspannen te raken?

Leiding nemen en houden
In vijf sessies brachten wij samen hun positie in kaart, we hielpen keuzes te maken die hun effectiviteit vergroten en we droegen modellen en inzichten aan die helpen om de leiding te nemen en te houden. En we speelden situaties na om te doorleven wat werkt en wat niet werkt.

Samenstelling team
Bijzonder aan deze coaching was de samenstelling van het ‘team’. Wij kozen ervoor om naast de twee gecoachte consultants twee coaches met verschillende karakters en voorkeuren te zetten. Dat werkte wonderwel goed voor de consultants. Het maakte inzichtelijk hoe verschillende mensen communiceren, samenwerken en handelen. En het bood veilig en direct oefenmateriaal. Het viertal herkende snel elkaar voorkeursstijl en kon daarmee trainen en spelen.

Resultaat
Eén van de gecoachte consultants koos in de periode na de coaching voor een carrièreswitch. Het voortdurende positiespel kostte haar vooral energie, ze ontdekte dat haar kwaliteit op andere gebieden ligt. De ander maakte intern carrière. Daarmee bewezen we én de consultants én hun werkgever op uiteenlopende manier een dienst.

Elsbeth Postma

Meer weten?

Elsbeth vertelt je er graag meer over

06 41 56 15 54

e.postma@vannimwegen.nl