Sandra van Zaal

Sandra van Zaal

Senior adviseur

Bevlogenheid en voeten in de klei gaan wat mij betreft prima samen. Wat de vraag ook is, ik zoek eerst altijd samen met je naar de visie waarom en waartoe we iets willen. Dat geeft energie en verbinding en natuurlijk richting aan hoe we het vertalen naar het verder brengen van jouw vraag. Ik zoek naar de balans tussen idealisme en realisme. Vraagstukken, organisaties en mensen bekijk ik graag van alle kanten, ook de onverwachte. Ik ben een optimist, ik kijk vooral naar wat er wel kan en wat iemands talenten zijn. Juist daar schuilt vaak de weg naar een volgende stap of zelfs een oplossing. Ik vraag, spiegel, zoek de diepte en de luchtigheid. Altijd met als doel gezamenlijk iets voor elkaar te krijgen dat er maatschappelijk toe doet.

In mijn loopbaan was ik directeur-bestuurder, projectleider innovatie en strategie, docent, manager strategie en communicatie, creatief therapeut beeldend vormen bij justitie, GGZ en corporaties. Daar waar het complex is, een creatieve invalshoek nodig is of de groepsdynamiek een zetje nodig heeft ben ik in mijn element. Je kunt mij daarom vragen je te helpen als je tijdelijk een bestuurder, directeur of manager nodig hebt, bij het ontwikkelen van een heldere visie over een strategisch vraagstuk, of voor het ontwikkelen van een wijkaanpak. Maar ook bij gedoe tussen bijvoorbeeld de OR en de bestuurder, coaching van een bestuurder of managementteam of de zelfevaluatie van een raad van commissarissen.

Werkzaam in: interim management, zelfevaluatie toezichthouder, (strategische) samenwerking, visie en focus, strategie, coaching bestuurder of managementteam

Projecten van Sandra van Zaal
Nota Wonen en Zorg én organisatieadvies gemeente Arnhem
Organisatie en beleid
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Sandra van Zaal
De dynamiek van interim bestuurders in corporatieland

De interim bestuurder heeft een cruciale rol in het streven naar succesvolle transformaties en duurzame groei.

Artikelen
De bijzondere opdracht van een interim bestuurder

Het valt me op dat over de opdracht voor de interim bestuurder vaak niet zo heel precies is nagedacht.

Artikelen
Er gaat niets boven (waarnemen in) Groningen

Sandra van Zaal vervulde vijf maanden de rol van waarnemend bestuurder bij De Huismeesters

Artikelen
Sandra van Zaal versterkt Vannimwegen

Wat de vraag ook is, ik zoek eerst altijd naar de visie waarom en waartoe we iets willen. Dat geeft energie en verbinding en natuurlijk richting aan hoe we het vertalen naar de praktijk.

Artikelen
BEKIJK MEER LADEN EINDE