Een ervaren boardroomadviseur. Met ruime ervaring in het vormgeven van samenwerking in wonen en zorg, het optimaliseren van samenwerken tussen bestuur en toezicht en het leiden van complexe samenwerking in gebiedsontwikkeling. Waarom je mij niet eerder kende? Mijn beroepspraktijk lag tot voor kort in Engeland. De liefde brengt mij in Nederland. En het is wederzijds. Ik zie de overeenkomsten tussen de landen bij het huisvesten van een vergrijzende bevolking en het bevorderen van duurzame gemeenschappen. Laat mij helpen bij het vormgeven van samenwerking tussen woningcorporatie, overheid en zorginstelling. Vanuit organisatorisch én juridisch perspectief. Ik structureerde in Engeland tientallen van dergelijke samenwerkingen. Inspirerend voor Nederland denk ik. Haal me in de boardroom en laat me je als bestuurder helpen om accountable te zijn voor je toezichthouders. Laat me je toezichthouders helpen evalueren en ik verzeker je dat ook zij zich van hun accountability bewust worden. Zet me tenslotte in als procesmanager bij het (her-)ontwikkelen van gebieden. Ik werkte samen met diverse bloedgroepen, ken de taal van wonen, zorg, commercie en maatschappij en versta de overheid. M’n juridische achtergrond doet me structureren en contracteren. M’n ervaring helpt verbinden.

Bel me en laten we onze betrokkenheid bij volkshuisvesting uitwisselen. Ik weet zeker dat ik je kan besmetten met een paar inspirerende Engelse voorbeelden.

Werkzaam in: strategie- en beleidsformulering, strategische samenwerking, relatie bestuur en toezichthouder, zelfevaluatie rvc, asset management, gebiedsontwikkeling, bewonersparticipatie, zelfbeheer, nieuwe woonvormen, wooncoöperaties, leefbaarheid en overlastaanpak

Projecten van Tom Knox
Sorry! Geen items gevonden
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Tom Knox
Governance met vreemde ogen: de reactie (10)

De dynamiek tussen bestuur en toezicht als het gaat over vertrouwen

Artikelen
Governance met vreemde ogen: de verwondering (7)

Lees over Tom's prikkelende inzichten uit de UK en Nienke's Nederlandse perspectief op de rol van woningcorporaties in de integrale aanpak van wonen en zorg.

Artikelen
Vormgeven van de toekomst van wonen & zorg: inzichten & ‘takeaways’ van een Nederlands-Britse exchange

Inzichten uit een Nederlands-Britse uitwisseling: Voorbereiden op de huisvestingsbehoeften van de toekomstige oudere generaties.

Artikelen
Governance met vreemde ogen: de reactie (6)

Gaat het om solidariteit of de optimale inzet van middelen op de volkshuisvestelijke opgave?

Artikelen
Governance met vreemde ogen: de reactie (4)

Lees de professionele bespiegelingen van Tom Knox en Nienke van Wissen van Veen, gespecialiseerd in governance.

Artikelen
Governance met vreemde ogen: de verwondering (1)

Lees de professionele bespiegelingen van Tom Knox en Nienke van Wissen van Veen, gespecialiseerd in governance.

Artikelen
BEKIJK MEER LADEN EINDE