Ondernemingsplan Viverion: buiten en binnen verbonden

Alle hens aan dek: in drie maanden naar een klant- en effectgericht ondernemingsplan.

Projectdetails

Opdrachtgever: Viverion
Expertise: organisatie en beleid

Kort en toegankelijk met veel interactie en betrokkenheid.

De klantvraag

Viverion stelde zichzelf en ons voor een uitdagende opgave: kom in enkele maanden tot een kort en duidelijk ondernemingsplan met veel interactie, enthousiasme en betrokkenheid van medewerkers en externe stakeholders.

Onze aanpak

Viverion vroeg en kreeg een partner die enerzijds zaken uit handen neemt en anderzijds het beste uit medewerkers en stakeholders haalt. We startten intern met een kerngroep en inhoudelijke verkenningen. We haalden idee├źn en verdieping bij medewerkers. We organiseerden een stakeholderbijeenkomst met gemeenten, huurders en zorg- en welzijnspartners en een op-de-koffie-bij-huurders-traject met alle medewerkers. We introduceerden hierbij een digitale ondersteuning waarvan de meerwaarde ook onszelf positief verraste. We verwerkten alle informatie consistent in een denkkader. Dat hield ons scherp op het onderscheid tussen hoofddoelen, beoogde effecten en te leveren inspanningen en hielp ons bij het schrijven van het plan. We planden en stuurden strak op mijlpalen en lieten daartussen ruimte voor laveren en improviseren.

Resultaat

We deden dit allemaal binnen drie maanden. Viverion heeft een nieuw ondernemingsplan dat echt van de hele organisatie is. Huurders en maatschappelijke partners waren zeer constructief in hun bijdragen en zien dit dan ook op veel plaatsen in het ondernemingsplan terug. De interne en externe verbondenheid kregen een impuls. Medewerkers zijn trots, op het plan en op zichzelf. Hun inzet en daadkracht waren indrukwekkend en inspireerden ons ook: allemaal haalden we het beste uit onszelf en elkaar.

Karin Waldram

Meer weten?

Karin vertelt je er graag meer over.

020 - 676 69 02

k.waldram@vannimwegen.nl

Ronald Koopman

Meer weten?

Ronald vertelt je er graag meer over.

06 - 52 08 81 48

r.koopman@vannimwegen.nl