Ondernemingsplan Antares: écht van de hele organisatie

Samen werken aan Woongeluk én aan een nieuw ondernemingsplan.

Projectdetails

Opdrachtgever: Antares, Tegelen
Focusthema: organisatie en beleid

Adviseur(s): Karin Waldram

“Een bottom-up proces waarbij we de expertise van medewerkers maximaal hebben benut.”

De klantvraag

Woningcorporatie Antares ‘kantelde’ in de afgelopen jaren de organisatie en vernieuwde haar klantbenadering. De medewerkers werken samen aan woongeluk, met maatwerk, korte lijnen en zo min mogelijk hiërarchie. Daarbij past ook een ondernemingsplantraject waarbinnen veel medewerkers verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Antares vroeg ons dit (mee) te bedenken en te begeleiden.

Onze aanpak

De platte organisatiestructuur leidde bijna vanzelfsprekend tot een brede projectgroep van dertien (mede)verantwoordelijke collega’s. En zo stelden ze zich ook op: heel actief bereidden ze op hun eigen vakgebied relevante ontwikkelingen voor en presenteerden ze standpunten aan elkaar. Samen doken we de inhoud in en voerden we discussies, fysiek en online. We werden gevoed door input van de RvC, gesprekken met andere medewerkers en feedback van stakeholders uit de parallel lopende visitatie. Zo kwamen we in een intensief traject tot de belangrijkste richtingen en ambities voor Antares voor de komende 4 jaar. We schreven die kort op, in een aansprekend en toegankelijk document. In kleine groepssessies bespraken we dit met vrijwel alle medewerkers. We werden heel gelukkig van de positieve reacties, betrokkenheid en mooie aanscherpingen. Het was écht een interactief proces.

Het resultaat

Een ondernemingsplan met groot draagvlak binnen en buiten. En een proces waarop wij en de Antares medewerkers met trots en plezier terugkijken. Hoewel er noodgedwongen veel online moest, was er toch goed persoonlijk contact en verbinding. We hebben er samen veel ingestopt én veel uitgehaald. Fijn om te horen dat er binnen de Antares organisatie echt een ‘het is van óns-gevoel’ leeft.

Karin Waldram

Meer weten?

Karin vertelt je er graag meer over

06 55 36 18 54

k.waldram@vannimwegen.nl