Gezamenlijke rvc-bijeenkomst in Altena

Tijdens een interactieve en prikkelende sessie krijgen de leden van 3 rvc’s een inhoudelijk overzicht van de meest relevante corporatie-thema’s in 2019.

Projectdetails

Opdrachtgever: gezamenlijke rvc's
Expertise: organisatie en beleid

Adviseur(s): Karin Waldram

“Goede informele sfeer, plezierige begeleiding.”

De klantvraag

De raden van commissarissen van Land van Altena, Woonservice Meander en Woonlinie ontmoeten elkaar ieder jaar in een gezamenlijke werksessie. De corporaties vragen Vannimwegen om deze sessie te ontwerpen en te begeleiden. Inhoud, kennis delen, actualiteit en plezierige interactie zijn de vereiste elementen.

Onze aanpak

Yvonne de Groot en Karin Waldram stelden voor de corporaties in Altena een programma samen waarin vier leidende thema’s aan bod kwamen: duurzaamheid, inclusiviteit, integriteit en de agenda van de woningcorporaties voor de komende jaren. De middag/avond bijeenkomst was een afwisselende mix van kennisvermeerdering en interactie en debat. Met onder andere een duurzaamheidsquiz, een discussie over nut & noodzaak en betaalbaarheid van de verduurzaming en inspirerende voorbeelden voor een ‘welkom op maat’ in de wijk. En ook: debat via ‘Mag dat?’ bij eigentijdse integriteitsvraagstukken en een razendsnelle inventarisatie van gemeenschappelijke aandachtsthema’s voor 2019.

Resultaat

Een boeiende middag/avond met geïnspireerde toezichthouders en betekenisvolle ontmoetingen. Enkele reacties:

“Mooie afwisseling van onderwerpen”.

“Leuk en goed om elkaar zo te ontmoeten.”

“Heldere uiteenzetting diverse onderwerpen. Zeer nuttig. ”

“Als nieuwkomer, een prettige meeting om op onderdelen verdieping van kennis te verkrijgen.”

Karin Waldram

Meer weten?

Karin vertelt je er graag meer over.

020 – 676 6902

k.waldram@vannimwegen.nl