Friskijkers verbeteren data, processen en organisatie-ontwikkeling

Met studenten als grootste doelgroep zet de SSH in op superdigitalisering. Hiervoor zijn hoge datakwaliteit en -integriteit van belang.

Projectdetails

Opdrachtgever: SSH, Utrecht
Focusthema: organisatie en beleid

“Hoe verbeteren we de kwaliteit en integriteit van data en processen en stuwen we de organisatie-ontwikkeling?”

De klantvraag

We zetten in op de groei van het aantal VHE, maar niet van het aantal medewerkers. Daarnaast willen we onze jonge doelgroep beter bedienen door middel van superdigitalisering. Dat vraagt om een slimme, productieve en flexibele organisatie. Daarnaast om kloppende en effectieve data en processen. Er gaat al veel goed, maar bij ambitieuze organisaties kan het altijd beter. Ondersteun ons in het verbeteren van de kwaliteit en integriteit van data en stuw de organisatieontwikkeling.

Onze aanpak

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Met een team van jonge friskijkers en ervaren rotten in het vak gaan we aan de slag bij de SSH. Eerst door te luisteren, vragen te stellen en nog meer vragen te stellen. Wat is jouw data probleem, hoe gaat de samenwerking, wat kan er beter? We zetten onze verwonderingskracht in. Er vallen ons dingen op die je, als je ze dagelijks doet, misschien niet meer direct opvallen.

We gaan verder met een scherpe analyse en categorisering. Niet verbazingwekkend, maar juist herkenbaar. En vooral goed om helder op een rijtje te hebben. Deze delen we met de organisatie in terugkoppelsessies om de organisatieontwikkeling te laten leven.

Dan gaan we aan de slag met een frisse aanpak: Met een gevarieerde groep medewerkers processensessies organiseren. Om de processen te verbeteren, maar ook om vooral op een leuke manier naar samenwerken kijken. Bijvoorbeeld: procesdenken laten leven binnen de organisatie door een pizzaspel of door middel van gaming. Op deze manier zorgen we dat data en processen, traditioneel gezien niet het meeste aansprekende en spannende binnen een organisatie, op een leuke manier aangepakt worden. Bovendien ontwerpen we de sessies samen met de SSH-ers en zorgen we dat de ontwikkelingen passen bij de specifieke SSH- cultuur. En belangrijker: ook als wij weer weg zijn blijft het procesdenken leven.

Organisaties nog beter maken dan ze al zijn op een frisse, innovatieve manier die bij de SSH past, daar krijgen wij nou energie van!

Het resultaat

We zitten er nog middenin, maar resultaten zijn er al wél: beweging en nieuwsgierigheid in de organisatie, vertrouwen in de aanpak, effect van enkele quick wins en heel veel zin bij betrokken medewerkers om écht slagen te maken.

Karin Waldram

Meer weten?

Karin vertelt je er graag meer over.

06 55 36 18 54

k.waldram@vannimwegen.nl