Communicatie strateeg

Elsbeth Postma hielp WSW een klein jaar met de strategische communicatie.

Projectdetails

Opdrachtgever: Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW)
Expertise: interim

Adviseur(s): Elsbeth Postma

Het doel is een robuust, toekomst-bestendig borgstelsel.

De klantvraag

WSW vroeg Elsbeth om te helpen bij de communicatie rondom het strategisch programma, een aanpak voor eenduidige en heldere profilering van WSW en een advies voor de organisatie van de communicatie.

Aanpak

Elsbeth Postma hielp WSW bij het richten en inrichten van haar communicatie. Ze ontwikkelde een communicatiestrategie en zorgde voor eenduidige en heldere profilering. Daarnaast richtte ze de communicatiefunctie opnieuw in en vernieuwde de (online) instrumenten. Maar haar belangrijkste opdracht was de ondersteuning van het strategisch programma voor een toekomstbestendig borgstelsel. Elsbeth ontwikkelde een breed palet aan middelen, zoals bijeenkomsten, video's, animaties en een consultatie onder de deelnemers van WSW: de woningcorporaties.

Resultaat

Veel deelnemende corporaties - hun bestuurders en financiƫle managers - bezochten de bijeenkomsten en kennissessies over het strategisch programma, en gaven feedback op de documenten die ter consultatie lagen. Het advies over de inrichting van de communicatiefunctie resulteerde in maart 2020 in de aanstelling van een vaste senior communicatieadviseur voor WSW.

Elsbeth Postma

Meer weten?

Elsbeth vertelt je er graag meer over

06 41 56 15 54

e.postma@vannimwegen.nl