Elsbeth Postma: interim-hoofd Wonen bij WormerWonen.

Zij zorgt voor continuïteit en vooruitgang, totdat een nieuwe leidinggevende is gevonden en ingewerkt.


Projectdetails

Opdrachtgever: WormerWonen

Focusthema: interim

Adviseur(s): Elsbeth Postma

“Ik help hen graag om het beste (voor zichzelf en de huurders) boven te brengen.”

De klantvraag

WormerWonen vroeg Vannimwegen: “Help ons aan een tijdelijk hoofd Wonen. Iemand die, samen met de medewerkers Wonen, zorgt dat de reguliere werkprocessen en activiteiten doorgang kunnen vinden. Help daarnaast met projecten die op basis van het activiteitenplan extra aandacht vragen, bijvoorbeeld klantcommunicatie.”

Onze aanpak

Elsbeth: “Als interim-manager ben ik gewend om me snel in te werken en de vraagstukken op te pakken die spelen. Ik werk al lang met veel plezier in en voor woningcorporaties. Het brede maatschappelijke werkterrein van de volkshuisvesting vind ik nog steeds zeer interessant en relevant. Door die lange staat van dienst heb ik ruime ervaring met de vraagstukken waarmee ik ook bij WormerWonen te maken heb.”

“Gelukkig ben ik goed ingewerkt door het vorige hoofd Wonen. Ik heb daarnaast met alle collega’s op de afdeling kennisgemaakt en besproken welke onderwerpen er spelen. Zij hebben ieder prima vakinhoudelijke kennis en ervaring. Dat betekent dat mijn rol voornamelijk die van coach, klankbord en ‘duwtje in de goede richting’ is. Ik help hen graag om het beste (voor zichzelf en de huurders) boven te brengen. Daarnaast zorg ik dat specifieke activiteiten en projecten gestart, ontwikkeld en opgeleverd worden. Altijd samen met collega’s binnen en buiten de afdeling Wonen.“

“Ik ben nu ruim anderhalve maand met plezier aan het werk bij WormerWonen. Als relatieve nieuweling kijk ik met een ‘objectieve’ blik: los van historie en/of patronen. Met die onafhankelijkheid kan ik verandering in gang zetten, samen met mijn WormerWonen-collega’s. Dat geeft energie!”

Elsbeth Postma

Meer weten?

Elsbeth vertelt je er graag meer over.

06 41 56 15 54

e.postma@vannimwegen.nl