Strategiesessie teamdag Walburg Pers

Vol frisse energie begeleidden we een uitgeverij in het vormgeven van een nieuwe strategie tijdens een teamdag.

Projectdetails

Opdrachtgever: Walburg Pers
Focusthema: organisatie en beleid

Adviseur(s): Dieuwertje Roos

“We zoeken een jonge, creatieve proces-begeleider die onze strategiesessie begeleidt”

De klantvraag

Uitgeverij Walburg Pers vroeg Vannimwegen haar te begeleiden bij een strategiesessie. Voor wie geven we boeken uit, welke boeken geven we uit en hoe brengen we onze plannen in de praktijk? Begeleid ons op een frisse en creatieve manier, zodat we tijdens onze teamdag tot een nieuwe strategie komen.

Onze aanpak

Walburg Pers maakte de afgelopen jaren wat veranderingen mee door een overname en het aantrekken van nieuwe medewerkers. Jarenlang was het een centraal geleid familiebedrijf. Door de overname en de nieuwe medewerkers is er een nieuwe energie en beweging bij de uitgeverij in gang gezet. Maar met nieuwigheid komt ook onzekerheid. Medewerkers merken nu dat zij veel tijd kwijt zijn aan discussies over welke boeken uitgegeven worden en hoe je naar buiten wilt treden als merk. Dit kost energie, energie die liever in het echte uitgeversvak wordt gestoken. Daarom is er een nieuwe strategie nodig.

Tijdens de teamdag hebben we één ochtend de tijd, om gezamenlijk op zoek te gaan naar een nieuwe strategie. Een uitdaging. En dan ook nog eens bij een uitgeverij, een soort organisatie waar we niet eerder mee werkten. Maar daar houden we juist van! Je komt er door creatieve werkvormen te vinden en goed duidelijk te hebben wat je gezamenlijk wilt bereiken tijdens de sessie.

We stellen vragen aan de deelnemers: ’Waar denk je dat Walburg Pers nou echt voor staat’, ‘Voor wie doet Walburg Pers het eigenlijk’ en ‘Hoe zorg je dat je deze doelen en doelgroepen uiteindelijk bereikt’? Voer voor een levendige discussie, waar uiteindelijk een richting uitkomt. Bij de discussie komen alle verschillende perspectieven van de medewerkers aan bod. Belangrijk voor een gedragen strategie, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Vannimwegen zorgt voor de creatieve werkvormen en procesbegeleiding.

De deelnemers ervaren de sessie als een moment van reflectie, waar je nieuwe energie van krijgt om de schouders eronder te zetten. Iets waar elke organisatie eigenlijk eens in de zoveel tijd ruimte voor zou moeten maken.

Het resultaat

Een moment van reflectie en een gedragen strategie voor de toekomst. Met daarbij een aanzet hoe deze strategie verder uitgewerkt gaat worden in de praktijk. Een bijkomend resultaat is dat de, veelal nieuwe, medewerkers elkaar beter leren kennen door de werkvormen in de sessie.

Dieuwertje Roos

Meer weten?

Dieuwertje vertelt je er graag meer over.

06 18 74 62 95

d.roos@vannimwegen.nl