Simone Bes: interim- communicatie-adviseur bij Woningbedrijf Velsen

Een dankbare rol omdat de behoefte aan ondersteuning groot was.

Projectdetails

Opdrachtgever: Woningbedrijf Velsen
Focusthema: interim

Adviseur(s): Simone Bes

Pierre Sponselee, interim-directeur-bestuurder Woningbedrijf Velsen: “Dankzij de enthousiaste en energieke aanpak van Simone gecombineerd met haar vakmanschap zijn er in korte tijd forse stappen op het communicatiegebied gemaakt.”

De klantvraag

Woningbedrijf Velsen vroeg Vannimwegen: ‘Help ons aan een communicatieadviseur. Iemand die alle collega’s, inclusief MT en directeur-bestuurder ondersteunt met vooral de externe communicatie. We zijn een organisatie met een grote transformatieopgave en de functie van communicatieadviseur is een tijd lang niet ingevuld. We zoeken iemand met ervaring in communicatie advieswerk in de corporatiesector, initiatiefrijk en die makkelijk de weg weet te vinden in de organisatie.’

Onze aanpak

Simone: ‘Ik begon begin januari. Het was best even wennen, starten in coronatijd, vanuit huis werkend en nog thuisonderwijs moeten geven. Juist voor communicatie is het belangrijk dat je veel mensen spreekt zodat je op de hoogte bent van wat er speelt. Door mijn ruime ervaring met communicatie en woningcorporaties, zowel vanuit de bureaukant als uit eerdere interimklussen, zijn de vraagstukken, de doelgroepen waarmee we communiceren en het speelveld bekend. En door de grote behoefte aan ondersteuning en de concrete opdrachten die WBV al in kaart bracht, kwam ik er vanzelf snel in. Toegang tot de benodigde informatie, intranet en een goed introductiedocument droegen daaraan bij.’

Het resultaat

Door een frisse blik mee te nemen als ‘tijdelijke collega’ zie je dingen die van oudsher of vanwege bestaande systemen op een bepaalde manier gaan. Samen met m’n collega’s doe ik een aanzet om op een andere manier te communiceren.

Ik draag bij aan het pro-actiever naar buiten treden van Woningbedrijf Velsen. Onder andere door het opzetten van de arbeidsmarktcommunicatie en het bijdragen aan de werving van inmiddels vier nieuwe collega’s, waaronder de nieuwe communicatieadviseur. Andere resultaatgebieden zijn de bewonerscommunicatie, projectcommunicatie en identiteit en imago. Ook schrijf ik o.a. persberichten en schreef ik een social media plan en stelde ik een wensen en eisenlijst op voor de vernieuwde website vanuit communicatie.

Transformatieopgave
Woningbedrijf Velsen heeft stevige ambities. Ze hebben een transformatieopgave om 2.800 woningen te vernieuwen. Die liggen voor een belangrijk deel in het centrum van IJmuiden waar de gemeente Velsen onlangs de gebiedsvisie van Pont tot Park voor ontwikkelde. Het is belangrijk dat Woningbedrijf hier haar rol pakt. Daartoe sloten ze onlangs een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente. Met zoveel verschillende partners en stakeholders is het heel belangrijk om de communicatie goed te regelen.

Naast de grote opgave heeft WBV nog veel andere ambities waar hard aan gewerkt wordt.

Vanaf 1 juni heeft Woningbedrijf Velsen een nieuwe, hele goede communicatieadviseur. Het is een uitdagende functie met een enorme variëteit aan werkzaamheden. En bij een organisatie waar heel hard gewerkt wordt door hele betrokken, leuke collega’s. Ik had er graag nog wat meer persoonlijk leren kennen. Ik ga het werk en de collega’s missen.

Simone Bes

Meer weten?

Simone vertelt je er graag meer over.

06 29 03 57 21

s.bes@vannimwegen.nl