Manager organisatie-verandering

Efficiënter inrichten van de werkprocessen, met aandacht voor medewerkers, klanten en belanghouders.

Projectdetails

Opdrachtgever: Maaskoepel
Expertise: interim

Adviseur(s): Stella van Veen

Werkstress nam af. Werkplezier groeide.

De klantvraag

De koepelvereniging voor woningcorporaties in Rotterdam is in ontwikkeling. Ze zocht naar een nieuwe positie, een nieuwe koers. Maaskoepel zocht daarom een interimmanager die de organisatieontwikkeling en cultuurverandering wilde helpen vormgeven. Stella van Veen paste in dat plaatje en vervulde namens Vannimwegen deze functie.

Onze aanpak

Stella startte in een organisatie die op dat moment veel veranderingen doormaakte. Haar opdracht bestond uit leidinggeven aan een team en het vitaliseren van de organisatie. Ze trof een organisatie aan die zoekende was naar een nieuw houvast, naar nieuw elan. Stella werkte aan zelforganisatie en taakvolwassenheid van de medewerkers. Ze stimuleerde en medewerkers en gaf vertrouwen.

Resultaat

Medewerkers van de organisatie nemen regie over hun eigen werkzaamheden, en over hun loopbaan. De weerbaarheid van medewerkers nam toe en de kwetsbaarheid van de organisatie nam af. Werkdruk en werkstress namen zichtbaar af, het werkplezier groeide. De organisatie werd vitaal en kan zich aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Medewerkers zijn weer trots op hun werk, op hun collega’s en op de organisatie.