Directeur-bestuurder

Rob van Beek bestuurde Openbaar Belang in afwachting van de komst van een permanent bestuurder.

Projectdetails

Opdrachtgever: Openbaar Belang
Expertise: interim

Adviseur(s): Rob van Beek

Openbaar Belang klaar voor de toekomst.

De klantvraag

Rob van Beek overbrugde namens Vannimwegen de periode van 9 maanden tussen het vertrek van de vorige en de komst van de nieuwe directeur-bestuurder. Daarnaast werkte Rob aan het verstevigen van risicomanagement en het opstellen van een nieuw dienstverleningsmodel.

Onze aanpak

Rob van Beek verbeterde samen met de organisatie de (digitale) dienstverlening, de participatie en de klantbejegening. Tegelijkertijd organiseerde hij met de organisatie een efficiëntere klantafhandeling via web, telefoon en balie. Een incident met onveilige balkons vroeg om snel en passend handelen van Rob – dus dat deed hij. Hij communiceerde snel met bewoners over de staat van balkons en regelde dat de balkons weer snel veilig toegankelijk waren.

Daarnaast werkte Rob in deze periode aan het strategisch vastgoedbeleid. Een belangrijke ambitie was om vastgoedbeleid meer op basis van huurderswensen vorm te geven. Zo kon Openbaar Belang onder andere een groot sloop-nieuwbouw project aan de rand van de Zwolse binnenstadgoed inbedden in de vastgoedstrategie.

Resultaat

We zijn trots op de verbeterde score van Openbaar Belang op de Aedes benchmark.

Rob van Beek

Meer weten?

Rob vertelt je er graag meer over.

06 - 15 83 24 32

r.van.beek@vannimwegen.nl