Erwin Beltman: Financieel adviseur bij Zayaz.

Een coach voor de nieuw aangetreden financieel strateeg met de kennis en ervaring om daarnaast de rol van financieel adviseur op te pakken.

Projectdetails

Opdrachtgever: Zayaz

Focusthema: interim

Adviseur(s): Erwin Beltman

“Het was fijn om te zien dat het fundament nog steeds staat.”

De klantvraag

Zayaz zocht een coach voor de nieuw aangetreden financieel strateeg met de kennis en ervaring om daarnaast de rol van financieel adviseur op te pakken. Iemand die bovendien, samen met de medewerkers van de afdeling finance & control, zorgt dat de reguliere werkprocessen en activiteiten doorgang vinden.

Onze aanpak

Erwin: “Het was een interessant weerzien met veel oude bekenden bij Zayaz. Ten tijde van de wijziging van de Woningwet was ik eerder als interim financieel strateeg actief voor Zayaz. In die tijd besteedden we veel aandacht aan onder andere het opzetten van nieuwe financiële beleidskaders. Het was fijn om te zien dat het fundament daarvan nog steeds staat. De ervaring uit die periode vormt bovendien een goede basis voor het coachen en ondersteunen van de nieuwe financieel strateeg.”

“Samen werken we aan het doorontwikkelen van de destijds ingezette weg, met deels bekende en deels nieuwe mensen en nieuwe accenten. Het werkterrein blijft interessant en uitdagend. Door een lange staat van dienst als financieel adviseur én interimmanager heb ik ruime ervaring opgedaan met de vraagstukken waarmee ik ook bij Zayaz te maken heb.”

“Binnen de afdeling finance & control beschikken we over een enthousiast team. Enkele nieuwe medewerkers hebben nog weinig tot geen specifieke ervaring binnen de corporatiesector. Dat betekent een bredere rol als coach en klankbord voor de afdeling. Naast de strategische kaders gaat veel aandacht uit naar de meer ‘operationele’ producten van de planning & control cyclus, waaronder uiteraard de tijdige oplevering van begroting en jaarrekening. Een goede combinatie om te borgen dat je als adviseur altijd met je voetjes op de grond blijft staan.

Erwin Beltman

Meer weten?

Erwin vertelt je er graag meer over.

06 17 83 81 84

e.beltman@vannimwegen.nl