Lisa Dautzenberg

Lisa Dautzenberg

Junior adviseur

Kom je er niet uit? Dan inspireer ik jou om de dingen net even anders te zien. Met mijn frisse en onbevangen blik luister ik naar jouw verhaal. Zo kom ik tot de kern van jouw vraag die ik samen met jou en een portie creativiteit oplos.

Mijn achtergrond in sociale wetenschappen en communicatie helpt mij om te begrijpen wat mensen drijft in hun gedrag, zowel op individueel niveau als in een organisatie of zelfs de gehele samenleving. Ik help je om jouw mensen of organisatie beter te begrijpen. Dit doe ik door met mensen in gesprek te gaan.

Ook help ik je met het doen van onderzoek, het analyseren van deze data en het implementeren hiervan. Waar het moeilijk lijkt, houd ik het overzicht en heb ik door wat jij nodig hebt. Laat mij mijn tanden maar zetten in je wens om meer gebruik te maken van data of digitale communicatiemiddelen. Ik weet waar het over gaat, help je toespitsen en help je aan concrete stappen die je kunt zetten. Laat me helpen om mensen intern en extern te betrekken en samen plannen te maken. Ik luister, analyseer, pak aan en maak een plan.

Werkzaam in: organisatieontwikkeling, organisatiecultuur, bewonersparticipatie, samenwerking, communicatiestrategie, gebiedsontwikkeling.

Projecten van Lisa Dautzenberg
Onderzoek naar de tevredenheid van kopers van SBB
Communicatie en participatie
Onderzoek naar zoekverhalen van woningzoekenden voor Rekenkamer Gemeente Dordrecht
Communicatie en participatie
We gaan op duurzaamheidsexpeditie met Baston Wonen!
Organisatie en beleid
Ondersteuning Huurders Vereniging Vreewijk en Bewoners Organisatie Vreewijk
Communicatie en participatie
BEKIJK MEER LADEN EINDE
Actuele publicaties van Lisa Dautzenberg
Gebiedsontwikkeling als oplossing voor de grote woonopgave? Wij denken van wel!

Vannimwegen en Common Affairs beschikken samen over alle middelen, kennis en vaardigheden om gebiedsontwikkeling te versnellen.

Artikelen
De bewoner als persona aan tafel bij projectontwikkeling

Hoe krijg je de toekomstige bewoner van een project als belanghebbende aan tafel? Op die vraag zocht TBV Wonen een antwoord bij het (her-)ontwikkelen in de stad.

Artikelen
Lessen uit de klantreis van SBB

Hoe zorg je ervoor dat kopers blij zijn met hun nieuwe woning? Daar komt veel meer bij kijken dan het bouwen van een mooi en kwalitatief huis.

Artikelen
De waarde van online en offline contact

Sommige onderwerpen zijn simpelweg te belangrijk om online te bespreken. Op dit soort momenten gaat aanwezig zijn en goed luisteren boven alles.

Artikelen
BEKIJK MEER LADEN EINDE