Samenwerken binnen management-team zorginstelling

Resultaat, rol en lol

Projectdetails

Opdrachtgever: Stichting Groenhuysen
Expertise: samenwerken

Adviseur(s): Erik-Jan Hopstaken

“We hebben behoefte aan een goed gesprek.”

De klantvraag

Stichting Groenhuysen is een innovatieve West-Brabantse zorgleverancier. De organisatie, verdeeld over verschillende locaties, wordt bediend door een centrale staf. We leggen onszelf de discipline op om efficiënt en doelgericht te werken. Zoveel mogelijk ruimte en middelen voor de cliënt! Dat doen we goed als team, toch ervaren we vooral druk, stress en belasting. Help ons met een ‘goed’ gesprek.

Onze aanpak

Vannimwegen gelooft in eigenheid. De eerste stap is daarmee kennismaken. Ik zat bij één van de teamoverleggen. Nam waar en vroeg. Dat leidde tot een bevestiging van het beeld dat de manager al gaf. Doelmatigheid ten top, veel gefocuste aandacht op resultaat. Nauwelijks ruimte voor persoonlijk contact. Individueel resultaatverantwoordelijke mensen die hun voortgang delen. Heel “agile”.

Tijdens een bijeenkomst aan zee, startten we anders…met stilte…en de vraag hoe ieder erbij zat. Dat leidde tot een caleidoscoop van ervaringen. Ruimte voor succes, uitdaging, falen, teleurstelling. En voor beschouwing: Wie heeft wat nodig? Wat vraagt de bestuurder? Wie vervult welke rol? En wie van het team kan wat beter dan de ander. Het team is vervolgens vaardig genoeg voor een resultaatgerichte organisatieontwikkeling.

Het resultaat

Het team is een team, vergadert onder wisselend voorzitterschap en zoekt elkaar op. Niet alleen op vakkennis, maar juist ook op vaardigheden. “Help mij eens met”, “Hoe pak jij dat aan?” Bovendien nodigt het team periodiek haar (interne) klanten uit.

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over.

06 5536 1860

ej.hopstaken@vannimwegen.nl