Symposium 'Doe zelf eens mee'

Hoe kun je mensen vragen met jou mee te doen, als ze zelf niet ervaren dat jij met hen meedoet? Die vraag stond centraal op het symposium ‘Doe zelf eens mee’ op 22 oktober in Utrecht. We verkenden met bestuurders en mensen aan het front hoe de ambitie ‘inclusiviteit’ vorm te geven. Op het podium stonden twee auteurs, twee doorgewinterd bestuurders en twee ervaren sociaal managers.

Als vervolg op het symposium schrijven we nu een blogreeks. Naar het eerste blog

22 september 2021
Vannimwegen


Participatie. Het moet, we raken moe en succes vraagt moed.
Drie collega’s met samen 100 jaar ervaring aan het front schrijven ‘Doe zelf eens mee’. “Het boek verdient bespreking in iedere bestuurskamer en RvC” is de reactie van een zeer ervaren corporatiebestuurder. “Dat bedoel ik nou, zo herkenbaar”, zegt een doorgewinterd wijkbeheerder na lezing. “Kun je dat verhaal niet aan mijn baas vertellen?” horen we tijdens onze trainingen.

Hoe kan het toch dat ‘inclusiviteit’ een belangrijk thema is, maar veel verhuurders er niet in slagen hun bewonersvertegenwoordiging te organiseren? Doe zelf eens mee en bepaal met ons het antwoord.

Op vrijdagmiddag 22 oktober, confronteren we graag bestuurders, functionarissen uit het front en boekschrijvers. Met als doel te leren, te zoeken naar verbinding en versnelling. Het belooft een bijeenkomst te worden waarop uw inzicht verdiept en u geïnspireerd vertrekt. Direct na de herfstvakantie start u dan met het ‘meedoen’ gereed maken van uw organisatie.

Programma: doe zelf eens mee
Datum: 22 oktober 2021

Plaats: Het Wilde Westen, De Cereolfabriek, Everard Meijsterlaan 1 B, 3533 CK Utrecht

Tijd: 13.30 – 17.00

Voor: bestuurders, managers en beleidsmedewerkers gemeenten en woningcorporaties. Met en door: bestuurders, frontwerkers en adviseurs.

Programma

13.30 Opening

13.45 Twee korte inleidingen

  • Harry Vlaar - Onbedoelde effecten van de huidige aanpak en de belofte van een ander paradigma
  • Trevor James - Zijn waar de bewoner is: drie succesfactoren

14.10 Ervaringen uit de praktijk

  • Bestuurders en participatie, twee korte inleidingen: Anne Wilbers, bestuurder Stadgenoot en Eric de Ceuster, bestuurder Woongoed Middelburg
  • Interviews met mensen ‘aan het front’: Rebecca Loos, wijkbeheerder Tiwos en Martin Postma, buurtbeheerder Quawonen

15.00 Pauze

15.30 De confrontatie
Debat met bestuurders, fronthelden, auteurs en de aanwezigen

16.45 Centrale afronding

17.00 Netwerkborrel

18.00 Slot

Coronaprotocol
Natuurlijk houden wij ons aan de geldende coronamaatregelen. Dat doen we voor uw en onze veiligheid. Op het moment van verzenden van deze uitnodiging zijn we in afwachting van nieuwe maatregelen die gelden ten tijde van het evenement. Onderstaand protocol is dus onder voorbehoud.

We rekenen erop dat we zullen werken met coronatoegangsbewijzen. Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs van maximaal 24 uur oud mag u naar binnen. De 1.5 meter-regel geldt dan binnen niet. Daarbij gaan we uit van een bezoekersmaximum van driekwart van de normale capaciteit van de zaal. We letten op ventilatie, en zorgen voor het gemak voor voldoende beweegruimte bij pauze en borrel en de beschikbaarheid van meerdere toiletruimtes.

We houden u via email op de hoogte van de geldende maatregelen ten tijde van ons symposium.

Aanmelden
Meldt u direct aan op info@vannimwegen.nl

Het is tevens het moment waarop onze collega Trevor James afscheid neemt van de ‘actieve dienst’. Na bijna 50 jaar aan het front, lonkt het thuisfront. We vragen voor deze bijeenkomst een bijdrage in de kosten die we moeten maken van € 75,- Het aantal plaatsen is beperkt…schrijf je dus snel in.

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over

06 55 36 18 60

ej.hopstaken@vannimwegen.nl