Sint Joseph interactief naar onder-nemingsplan

Sint Joseph in Almelo betrekt de buitenwereld én haar collega corporatie nauw bij haar nieuwe ondernemingsplan. Vannimwegen helpt de eigen staf.

Projectdetails

Opdrachtgever: Sint Joseph
Expertise: koers

Adviseur(s): Erik-Jan Hopstaken

Bestuurder Claudia Beumer: “Ik wil graag vaart houden, maar wel doorleefde keuzes maken."

Klantvraag

We maken een nieuw ondernemingsplan. Daarbij betrekken we al onze in- en externe belanghouders intensief. Bovendien trekken we op met onze collega verhuurder Beter Wonen. Dat is allemaal nieuw voor onze organisatie. Help ons met modellen, werkwijzen, programma’s en confrontatie. Houd daarbij onze eigen interne adviseurs in de lead. Ben beschikbaar, flexibel, scherp en help ons in onze eigen geest te werken.

Onze aanpak

Deze vraag sluit nauw aan bij de kernwaarden van Vannimwegen. We willen onze klant ‘versterken’. Het gaat niet om onze mening, maar om visie, strategie en planning van Sint Joseph. Met de interne adviseurs Gaby Drees en Stijn de Leeuw maakten we een planning voor bestuur en MT. Die planning is ambitieus. Sint Joseph wil binnen drie maanden een plan bij haar rvc hebben. We startten vliegend, met een serie huisbezoeken bij trouwe huurders én een internet-enquête. 2.400 mensen reageerden. Tegelijkertijd daagden we de rvc-leden en collega’s uit om hun kennis en inzicht te delen. De ambities lopen niet parallel en dus organiseren we dilemma-sessies. Daarin vragen we belanghouders (en georganiseerde huurders) om ons te adviseren waarop de nadruk mag liggen. Dat geef Sint Joseph voldoende ingrediënten om keuzes scherp te maken. We denken het plan begin december af te ronden.

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over.

06 5536 1860

ej.hopstaken@vannimwegen.nl