Prestatie-afspraken Groningen

Aftrap tripartite overleg met Investeringsspel

Projectdetails

Opdrachtgever: Gemeente Groningen
Focusthema: samenwerken

Adviseur(s): Erik-Jan Hopstaken

Energie

Van verplicht nummer naar spannend spel

Je 'moet' prestatieafspraken maken. Het is echter veel leuker als je het wilt. Daarbij helpen werkvormen die je energie- vretend vergaderen doen vergeten. Tijdens een spannende Champions League wedstrijd deden ruim 70 bewoners, ambtenaren en corporatiemedewerkers in Groningen fanatiek mee aan een investeringsspel.

Onze aanpak

Bij vergaderen over plannen, voegt iedere deelnemer graag zijn kennis en overwegingen toe. Alle mogelijke bezwaren en hindernissen komen op de tafel. Dat heeft zeker waarde, maar het vreet ook energie. Vannimwegen doet de ervaring op dat grote groepen mensen ook prima 'uit de losse pols' kunnen kiezen. Ze zijn het dan ook verrassend vaak eens. En het is leuk. We kiezen daarom regelmatig voor een spel. Zelfs als het snel moet, vrijdag bellen en dinsdag uitvoeren, lukt ons dat wel. In Groningen kwamen zes woningcorporaties, met vertegenwoordigers van hun huurdersorganisaties en een ruime ambtelijke delegatie bijeen. Tijdens een spannende Champions League wedstrijd, speelden zij begeesterd hun eigen spel.

Het resultaat

Na een eerste ronde investeren in voorgeprogrammeerde projecten, voegen deelnemers eigen projecten toe. Dan blijkt de groep tot verrassende keuzes te (durven) komen...'Stop met nul op de meter' en kies voor.... dat zal de tijd leren, want ieder heeft zin om verder te gaan in dit proces van prestatieafspraken maken.

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over.

06 5536 1860

ej.hopstaken@vannimwegen.nl