Actieplan CO2-reductie

Februari 2019: ruim 170 woningcorporaties en Urgenda bieden het kabinet hulp aan bij extra CO2-reductie. Hun plan: wij verduurzamen 100.000 huurwoningen en helpen huurders meteen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting.


Projectdetails

Opdrachtgever: 170 woningcorporaties en Urgenda
Focusthema: koers bepalen

Adviseur(s): Elsbeth Postma

“Ons actieplan heeft veel media-aandacht gekregen.”

De klantvraag

Help ons met de publiciteit bij de lancering van ons actieplan voor CO2-reductie, in Nieuwspoort. Zorg dat we landelijk en lokaal aandacht krijgen met een sterke kernboodschap. Help de deelnemende corporaties aan lokale media-aandacht.

Onze aanpak

We maakten samen een persbericht met een krachtige boodschap: corporaties en Urgenda willen versneld huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting. Die heet verhuurderheffing en wordt gefactureerd via de woningcorporaties, maar is feitelijk een extra aanslag op de portemonnee van huurders.

We ondersteunden de deelnemende corporaties met Q&A's, lokale persberichten en social media-posts. We hielden alle berichtgeving in de gaten (mediamonitoring).

Zes weken na de lancering van het actieplan stuurden we namens dezelfde partijen (corporaties en Urgenda) ingezonden brieven naar alle fractievoorzitters van de Tweede Kamer, de landelijke en lokale dagbladen. Aanleiding was de doorrekening van het PBL van het klimaatakkoord. Onze boodschap was opnieuw: de sociale huurder verdient een duurzaam en betaalbaar huis. Corporaties kunnen de verduurzaming betaalbaar realiseren met het geld van de verhuurderheffing.

Resultaat

Een druk bezochte persconferentie in Nieuwspoort, veel landelijke en lokale media-aandacht, aandacht van het ministerie van BZK.

Elsbeth Postma

Meer weten?

Elsbeth vertelt je er graag meer over.

06 4156 1554

e.postma@vannimwegen.nl