September Lennarts versterkt Vannimwegen

Ik ben empathisch, verbindend en zoek naar oplossingen die werken voor iedereen.

24 november 2022
Vannimwegen

September vertelt: “Gedurende mijn studie Midden-Oostenstudies verdiepte ik me in maatschappelijke, politieke en culturele thema’s over en in het Midden-Oosten, in nationale en internationale context. Door mijn kennis van de Arabische taal kon ik verschillende situaties ontdekken en analyseren. Bijvoorbeeld bij het lezen van nieuwsartikelen of het beluisteren en bekijken van video’s. De ervaringen van de bevolking fascineerden mij het meest, en nog steeds. Hoe leven zij, hoe komen zij op voor zichzelf en hun buren als dat nodig is, wat betekent thuis? En wat is de rol van organisaties en de overheid in hun leven?

Naast mijn studie heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij Stichting Tweestrijd, een stichting die zich inzet voor jongeren die het moeilijk hebben (gehad). Als leeftijdsgenoot kon ik mij goed inleven in wat er speelde en stonden de jongeren open om met mij in gesprek te gaan. Ik nam een verbindende rol aan in de gesprekken, maar bood ook een luisterend oor.”

Wat is je ervaring bij Vannimwegen tot nu toe?
"Ik had heel veel zin om te werken na mijn studie. Het is anders en ook wennen, maar vooral erg leuk en leerzaam. We worden goed begeleid en de omslag van studie naar werken gaat daardoor geleidelijk. De openheid bij Vannimwegen is heel fijn, het voelt echt alsof ik ben opgenomen in de organisatie. Het contact met collega's motiveert me daarbij, iedereen is geïnteresseerd, heeft zijn eigen kennis en kunde en wil graag delen én leren.

Tot nu toe ben ik enthousiast over de werkzaamheden. Mijn voorstelling van het werkleven was een 9 tot 5 baan, maar zo is Vannimwegen niet en dat past bij mij. Ik leer constant nieuwe dingen en heb elke dag zin om naar mijn werk te gaan. Alles is nieuw en inspirerend en ik voel me er na een paar weken al echt thuis."

Waar werk je nu aan?
"Op dit moment ben ik bezig met bewonersparticipatie bij plannen voor een sloop-vervangende nieuwbouw in Wormer. Ik besteed daar nu de meeste tijd aan, Judith springt af en toe bij. We zijn net begonnen met de tweede ronde van huisbezoeken; samen met een medewerkster van WormerWonen gaan we ‘op de koffie’ bij 145 bewoners.

Het leuke is dat koffiedrinken mijn hobby is. Het kan serieus of luchtig zijn, soms een halfuurtje met een cappuccino, maar soms ook drie uur met vrienden en veel hele zoete koffies. Het contact is daarbij eigenlijk het belangrijkst; de verbinding met de mensen met wie je koffiedrinkt. Dit project is eigenlijk een beetje de combinatie van mijn hobby en mijn werk. Het gaat bij de gesprekken om het contact met de bewoners en om de behoeftes op te halen. Mijn meerwaarde zit in de verbindende factor; ik bied graag een luisterend oor aan de verschillende partijen en denk echt mee. Ik sta ervoor open om meer te ontdekken, verrast te worden en door te vragen.

Ik wil de komende tijd wat kleine projecten hiernaast oppakken. Zo kan ik me oriënteren op wat ik leuk vind, kennis opdoen en wennen aan mijn nieuwe functie als adviseur. Momenteel kijk ik bijvoorbeeld of ik kan aansluiten bij het organiseren van een heidag. Op den duur weet ik steeds beter wat bij mij past en wat ik graag wil doen.

Waar kunnen organisaties jou voor bellen?
"Bewonersparticipatie vind ik erg interessant. Ik zet mijn oprechte interesse, kwaliteit om verbinding te maken en openheid graag in om uit te zoeken wat er écht speelt onder bewoners. Bel me dus vooral voor een participatievraagstuk, als je een luisterend oor nodig hebt of simpelweg voor een kopje koffie. Ik help daarnaast graag bij samenwerkvraagstukken. Ook hier zoek ik de verbinding op en vind ik het belangrijk om er samen uit te komen, op een manier die werkt voor iedereen.

Verder ben ik me aan het oriënteren op ondersteuning bij trainingen, daar zou ik graag eens bij aansluiten. Dus wellicht kom je me over een tijdje wel tegen voor een groep in jouw organisatie.

September Lennarts

Meer weten?

September vertelt je graag meer.

06 48 93 69 01

s.lennarts@vannimwegen.nl