Ondernemingsplan van onderop

Rijssen heeft zijn eigen ‘woningbouw’: ‘De Goede Woning’ is de vanzelfsprekende verhuurder in Rijssen. Een nieuw ondernemingsplan begint dan ook in de gemeente bij de inwoners.

23 november 2020

In de huiskamers van Rijssen, op de koffie bij trouwe huurders om de balans op te maken. Hoe is het met Rijssen? Wat is nodig en wat kan De Goede Woning daaraan bijdragen? Medewerkers, commissarissen en huurdersorganisatie stonden klaar om te vertrekken…en toen stak het virus de kop weer op.

“In Rijssen moet je extra je best willen doen om trouwe huurders te bevragen. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de saamhorigheid en het noaberschap in Rijssen.”

"Geen reden om bij de pakken neer te zitten. Medewerkers zoeken zo persoonlijk mogelijk contact, bellen bijvoorbeeld even aan en maken ‘op de stoep’ een vervolgafspraak. Zo werken ze toe naar een telefoon- of videogesprek of een coronaproof gesprek in een vergaderruimte. We spannen ons in om de bewoner te horen en te luisteren naar de zorgen van de gemeenschap", aldus Erna Mobach-Donderwinkel, directeur bestuurder van De Goede Woning.

Een sociaal consulent van De Goede Woning in Rijssen

Alle interviewers doen elkaar verslag van de gesprekken en we verzamelen de rode draad. Zo formuleren we ‘de maatschappelijke agenda’ van de bewoners van Rijssen. Die bespreekt De Goede Woning met haar belanghouders met de instelling: Wat doen jullie en wat verwacht je van ons?

Medewerkers, MT en commissarissen kiezen vervolgens positie. Waar kunnen en willen we aan bijdragen en hoe doen we dat. Zo ontstaat een door bewoners, medewerkers, belanghouders en toezichthouders gedragen plan. Dat willen we in het voorjaar 2021 aan bewoners en belanghouders overhandigen.

Erik-Jan Hopstaken

Meer weten?

Erik-Jan vertelt je er graag meer over.

06 55 36 18 60

ej.hopstaken@vannimwegen.nl